Voetbal

Waddenrobkes weer van start

Door Jeroen Pietersma
Het was herfstvakantie in Noord Nederland. Voor veel mensen een gelegenheid om er even tussenuit te gaan. Het heeft de KNVB doen besluiten om een beker- en inhaalprogramma in te lassen in de herfstvakantie. Veel voetballers waren dus vrij. De Waddenrobkes van Zeerobben sluiten zich daar bij aan en genoten van twee weken rust. Maar afgelopen zaterdag stonden ze allemaal weer te trappelen. Even vakantie is dan wel leuk maar voetballen bij de Waddenrobkes is ook niet niks. Dus eindelijk na twee weken afwezigheid mochten de kids weer voetballen. Het weer werkte ook nog eens goed mee en zo?kon er onder het genot van een herfstzonnetje heerlijk gevoetbald worden. En dat deden de kinderen dan ook. Enthousiast en vol overgave. De ouders en overige familieleden keken tevreden toe.

Afgelopen zaterdag konden er weer twee nieuwe spelers verwelkomd worden: Lenvin Warmerdam en Lucas Wierda maakten hun debuut in het stadion van de Waddenrobkes. Kinderen kunnen overigens het gehele seizoen gewoon instromen bij de Waddenrobkes omdat teams snel toegevoegd kunnen worden in deze opzet. Er is altijd de mogelijkheid voor kinderen om een keertje mee trainen op de woensdagen om 17:00uur om te ervaren of het echt zo leuk is. Na de wel bekende vlaggenparade waarbij elke speler wordt voorgesteld door hoofdcoach Edwin Zijlstra, ging de strijd in het stadion los.
 
In de eerste speelronde had Italië het erg zwaar tegen Nederland. Interim-coach Jeffrey Siccama had de Nederlandse Leeuwen op scherp gezet en dat resulteerde in een knap gelijk spel tegen titelfavoriet Italië. Ook debutant Lenvin Warmerdam liet direct van zich spreken. Hij zorgde voor de totale doelpunten productie tegen Brazilië en scoorde maar liefst 4 maal. Eindstand 4-0 voor België. Het beloofde een mooie dag voor onze Zuiderburen te gaan worden.
Een zeer spannende wedstrijd was ook Denemarken-Kroatië. Met de stand 2-1 op het bord gaat Hidde Bakker in de laatste seconden van de wedstrijd alleen op de goal af. Helaas miste hij net de goal op een millimeter en zo bleef het toch 2-1 voor Denemarken. Ook Ierland pakt een knappe overwinning tegen het sterke Zweden. De Ieren wonnen met 4-1.
 
In ronde 2 liet Uruguay van zich spreken: Colin Schutter, Sven Alkema en Lucas Wierda behaalden een knap resultaat tegen het sterke Deense team. Door goed coachwerk van Maurice Schutter werd er een gelijkspel uit het vuur gesleept. Opvallend resultaat was toch wel Itali¨-Engeland wat op voorhand de topper van de dag was. (nr1 tegen nr3). Het werd maar liefst 6-0 voor Italië en dus was er werk aan de winkel voor coach Martin Kingma van Engeland maar ook de complimenten voor coach Jaco Kalfsbeek. Nederland pakte een knappe overwinning tegen Brazilië 2-0. Bondscoach Jeffrey heeft vandaag al meer punten behaald dan Guus Hiddink van het echte Oranje! Misschien kan hij binnenkort wel een telefoontje verwachten! Ierland-België was een echte kraker waarbij uiteindelijk de Ieren net aan het langste eind trokken en knap de overwinning binnensleepten. 2-1 voor de Ieren!!
 
Na de limonade, die altijd weer geweldig word verzorgd door de limonade-moeders, ging rond 3 van start. België speelde een zeer sterke wedstrijd tegen de Kroaten. Door goed coachwerk van Tom Postma en Richard de Ho behaalden de Belgen hun 2e overwinning van de dag: 3-0.
Engeland herpakte zich keurig na het eerdere verlies tegen Italië en won van hekkensluiter Brazilië met 3-1. Bij Denemarken tegen Zweden was het vuurwerk, wat resulteerde in een zevenklapper voor Denemarken 7-0.
Dylan Visser, Dominique Brouwer en Daimen Gaasbeek beginnen steeds beter te combineren en zijn verdedigend zeer sterk, een moeilijk te kloppen ploeg dat Denemarken! En wederom pakte Ierand de winst, nu is het Nederland de baas en wordt er nipt gewonnen 1-0.

Na afloop van de wedstrijden is er natuurlijk ook nog de strijd om de penalty-bokaal. Daar is het ook erg spannend. De winnaar plaatst zich ook nog eens voor de clubkampioenschappen op de familiedag. De stand tot nu toe aan kop is:
 
1 Litho Fernandes en Davey Volbeda 10x gescoord
2 Sem Zijlstra en Hidde Leguijt 9x gescoord
 
Stand na vijf speelrondes
Team, Gespeeld, Punten
1 Italië 15-39
2 Denemarken 15-32
3 Ierland 15-32
4 Engeland 15-30
5 Zweden 15-25
6 Nederland 15-18
7 België 15-15
8 Uruguay 15-10
9 Kroatië 15-7
10 Brazilië 15-6

Grote winnaar van afgelopen zaterdag was Ierland dat alle wedstrijden won. De complimenten voor Bondscoach Sasker Volbeda met z'n boys: Davey Volbeda, Roy Nauta en Nikolai Francois. Woensdag a.s. wordt er natuurlijk weer volop getraind door de voetballers onder leiding van hun bondscoaches. Wie dit avontuur ook aan durft mag meetrainen of komt gewoon even kijken. De trainingen starten om 17.00 uur. 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda