VVH wint opnieuw

VVH heren 1 heeft pas ??n wedstrijd verloren dit seizoen. Dit was op 31 oktober tegen dezelfde tegenstander als waar ze deze zaterdag tegen moesten spelen: VC Sneek 2. Dit team kwam met maar liefst twaalf spelers op de proppen maar, gelukkig voor VVH, mogen er maar zes binnen de lijnen staan.

Doordat Johannes Bult nog niet honderd procent fit was, begon coach Jan Kamminga met de volgende opstelling: Reinier Kwast en Meindert Paul Kwast als diagonaalaanvallers/spelverdelers, Ignarts Bakker en Sjoerd Tekstra op de midaanval, Hedzer Wiersma en Marnik Agema als buitenaanvallers en Erik Schukking als libero. Op de bank begonnen Alle Taco Schat, Rik Sijtsma en Johannes.

VVH begon gelijk met een ruime voorsprong (7-0). Deze kwam tot stand op de goede services van Meindert Paul, die de jonge libero van Sneek onder vuur nam. Sneek was hierna wakker en begon aan een inhaalslag. De ruim twee meter lange Wouter van der Goot speelde hierin voor de Snekers een belangrijke rol met zijn serve, aanval en vooral ook zijn blokkering. Het werd een spannend schouwspel voor het publiek dat in grote getalen aanwezig was. Op 17-16 had Sneek de Harlinger voorsprong bijna helemaal teniet gedaan en vond Jan het tijd om Johannes te brengen. Door zijn snelle set-ups liep VVH vervolgens weer weg bij de bezoekers en ging de setwinst uiteindelijk vrij gemakkelijk naar Harlingen (25-21).

De tweede set waren de rollen omgedraaid. Sneek begon met een voorsprong, door Harlinger fouten in de spelverdeling en aanval. VVH oogde onrustig en angstig en Sneek profiteerde hier optimaal van. Ook de Harlinger blokkering en services waren ondermaats waardoor het gat op z’n hoogst 7-20 werd voor de tegenstander. Via het inbrengen van Rik en Alle Taco probeerde VVH weer wat ritme op te doen en z’n niveau weer op te pakken. Aan het einde van de set lieten de bezoekers de touwtjes wat vieren en kwam VVH weer makkelijker tot scoren. Met 19-25 was de set echter voor Sneek.

In set drie begon Jan met Rik, Alle Taco en Johannes binnen de lijnen ten koste van Marnik, Sjoerd en Meindert Paul. De teams begonnen de set gelijk opgaand tot 6-7, waarna Sneek op de serve van Patrick Koelemij en met name de blokkering van Wouter van der Goot weer een ruime voorsprong nam. Op 7-14 vond Jan het genoeg geweest en bracht hij Marnik weer in voor wat extra aanvalskracht en dit werkte uitstekend. Op de serve van Johannes kwam VVH puntje voor puntje terug en werd het Harlinger veldspel beter en beter. Sneek begon te wisselen en nam time-outs, maar de Skûtsjeboys bleven via Marnik en Reinier hun punten binnen rammen. Ignarts en Alle Taco deden met goed blokkeren en serveren ook nog een belangrijke duit in het zakje, waardoor duidelijk werd dat de setwinst naar VVH ging (25-21).

De laatste set kwam Meindert Paul op de plek van de moegestreden (en net van griep herstelde) Ignarts. Deze set was het eigenlijk voor het eerst dat VVH écht liet zien wat ze in huis hadden. De passing onder leiding van Erik was, zoals de hele wedstrijd, uitstekend en via Hedzer en Marnik kwam VVH veelvuldig tot scoren. Met een serveserie van Reinier ging de setwinst met 25-13 naar Harlingen. Hiermee was de 3-1 winst een feit.

Zaterdag wacht dé thuiswedstrijd van het seizoen in de Waddenhal
Komende zaterdag staat wederom een thuiswedstrijd op het programma voor koploper VVH. Dan komt de nummer twee, CSV uit Zwolle op bezoek. Dit team staat op slechts twee puntjes van de Harlingers en het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. In de strijd om het kampioenschap kan hier dus wel eens een belangrijke slag geslagen worden. Om 19.00 uur begint deze wedstrijd.