VVH houdt tweede plek ondanks off-day in Assen

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen op het programma voor het eerste herenteam van VVH Harlingen. Animo ?68 was de tegenstander in Assen.

Helaas bleek al snel dat het niet de dag van de Harlingers was. De servicepass was zwak en het ontbeerde de ploeg aan aanvalskracht en overtuiging, terwijl de ervaren thuisploeg dit juist wel etaleerde. Het zwakke spelen van VVH, maakte dat er nog meer vertrouwen kwam bij de Assenaren en dat ze sterker en sterker begonnen te serveren. De eerste set ging zodoende met 25-19 naar Animo.

In set twee had Jan meerdere aanpassingen in de opstelling gebracht en was het spelbeeld compleet anders. Nu was het VVH dat de lakens uitdeelde. Onder leiding van goede services van Ignarts, Marnik en Meindert Paul werd een ruime voorsprong genomen en wist Animo geen antwoord hierop te krijgen. Mooie Harlinger aanvallen vlogen hen om de oren. Met 9-25 was de set voor de Harlingers.

Dit spelniveau wist VVH helaas in de volgende twee sets helaas niet vast te houden. Het bleef verzanden in eigen fouten in serve, pass en aanval. Dat de thuisploeg na zo’n oorwassing als de tweede set de sets sterk, slim en opportunistisch speelde was overigens erg knap te noemen. Coach Jan Kamminga probeerde met wissels en time-outs verbeteringen in het Harlinger spel te krijgen, maar het was tevergeefs. Met 3-1 ging de wedstrijd naar Animo ’68.

Na elf gespeelde wedstrijden staat VVH nog steeds op een zeer nette tweede plek, maar de koploper Sudosa-Desto heeft maar liefst een voorsprong van dertien punten en lijkt op een eenvoudig kampioenschap af te stevenen. Dit is overigens, gezien de kwaliteiten van hun team, niet meer dan terecht. Toch mag er veel tevredenheid zijn het eerste herenteam van VVH. Van de elf gespeelde wedstrijden zijn er negen gewonnen en de jongere spelers in het team laten wekelijks zien stapjes vooruit te zetten in hun niveau.

Op 14 januari wacht de eerstvolgende wedstrijd. Dan komt koploper Sudosa-Desto op bezoek in de Harlinger Waddenhal en mag VVH een poging wagen om als eerste team deze ploeg te verslaan. Om 19.00 uur begint de wedstrijd.

VC058 MC4 - VVH MC1 3-0

De stand in de landelijke Tweede divisie ziet er na elf wedstrijden als volgt uit: