VVH heren 1 stelt teleur in eerste wedstrijd na kampioenschap

Was er een gebrek aan motivatie aan Harlinger zijde, nadat vorige week al het kampioenschap win de derde divisie was veiliggesteld? Of gewoon een slechte wedstrijd zonder aanwijsbare reden? Feit was dat het eerste herenteam afgelopen zaterdag in de Waddenhal niet thuis gaf. Een 1-3 nederlaag tegen Meppel AZ was het gevolg.

De eerste set begon trainer/coach Jan Kamminga met Reinier Kwast, Rik Sijtsma, Meindert Paul Kwast, Ignarts Bakker, Hedzer Wiersma en Johannes Bult binnen de lijnen. Erik Schukking was de libero en Marnik Agema, Alle Taco Schat en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank. Van meet af aan was het moeizaam wat VVH liet zien. Vele aanvallen eindigden in het blok of buiten de lijnen, terwijl Meppel fris en overtuigend speelden. Halverwege de eerste set moest Erik Schukking noodgedwongen stoppen. Hij was al meerdere dagen ziek en tijdens het spel bleek hij tóch niet fit genoeg. Aan het einde begon VVH wat sterker te spelen, maar de set ging toch nog naar de Drentenaren met 22-25.

In de tweede set kwam Meindert Paul op de libero-positie te staan en nam Alle Taco zijn plek op het midden over. Het spelbeeld bleef helaas hetzelfde als de eerste set: VVH had hier een daar een sterke opleving, maar Meppel behield veelal de controle. Zo ging ook de tweede set verloren en zou de derde set bepalen of VVH nog om de wedstrijdwinst mee ging doen.

In het derde bedrijf was er meer strijdlust zichtbaar bij de Harlingers. Het liep nog steeds niet geweldig, maar meer ballen werden van de vloer gehouden en aan het net werd beter aangevallen. Johannes wist Hedzer en Rik meermaals voor een eenmansblok te zetten, waardoor ze eenvoudig scoorden. Tegen het einde van de set kwam Meppel weer wat terug door met name hun sterke diagonaalaanvaller, maar VVH behield controle. Marnik kwam het veld in voor wat extra aanvalsdruk en scoorde alle twee set ups die hij kreeg. Op 23-20 leek de buit bijna binnen voor VVH maar niets bleek minder waar. Na een passfout en meerdere gemiste aanvalskansen was Meppel terug en werd het einde een spannend schouwspel. Meppel was echter gretiger en pakte de set met 26-28.

De vierde en laatste set werd vervolgens door VVH nog wel eenvoudig gewonnen, maar dit stemde de mannen uiteraard amper tot tevredenheid.

Na de wedstrijd kreeg het team uit handen van de voorzitter van VVH, Jelle Kromkamp, nog een cadeau overhandigd vanwege het behaalde kampioenschap in de vorm van een grote fles bier en droge worst. Wethouder Sport van de gemeente Harlingen, Harry Boon, was ook aanwezig om de mannen met het kampioenschap te feliciteren. Naast een bos bloemen kregen ze aanmoedigingsbrief van de burgemeester.

Volgende wedstrijd
Na het behalen van het kampioenschap lonkt nóg een prijs voor de Skûtsjeboys. De Harlingers staan namelijk ook nog in de halve finale van de regiobeker. Aanstaande dinsdag staat de laatste hobbel op weg naar de finale op het programma: in eigen Waddenhal mag om 20.00 uur worden gespeeld tegen Bas/Autowas Westenholte. Duidelijk is dat het dan een heel stuk beter zal moeten dan afgelopen zaterdag. Aanmoedigingen zijn uiteraard zeer welkom.