VVH heren 1 speelt in gewijzigde samenstelling

Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van VVH de thuiswedstrijd tegen het uit Zwolle afkomstige SVI op het programma. Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten. Door de afwezigheid van Meindert Paul Kwast en Marnik Agema en de blessure bij Johannes Bult, was het team in een andere samenstelling aanwezig dan normaal. Oud-VVH spelverdeler Paul Lups was bereid gevonden om in te vallen evenals Peter Veldman, die tegenwoordig in Delft studeert. Verder was Alle Taco Schat weer aanwezig om met zijn ervaring het team te ondersteunen.

In de eerste set begonnen voor VVH binnen de lijnen: Paul Lups op de spelverdeling, Reinier Kwast als diagonaalaanvaller, Peter Veldman en Hedzer Wiersma als passer-lopers, Ignarts Bakker en Sjoerd Tekstra als midblokkeerders en Erik Schukking als libero. Rik Sijtsma en Alle Taco begonnen aan de kant bij coach Jan Kamminga.
VVH startte uitstekend. Op de service van Paul, die deed alsof hij nooit was weggeweest, werd het direct 5-0. Deze voorsprong werd echter weer weggegeven door de Harlingers, die duidelijk nog even aan het zoeken waren vanwege de aangepaste opstelling. Het spel golfde op en neer, maar gedurende de set begon VVH stabieler te spelen en makkelijker haar punten binnen te slaan. Aan de buitenkanten waren Hedzer, Reinier en met name ook Peter vaak succesvol. Met 25-17 ging de set naar de thuisploeg.
De tweede set begon VVH ongewijzigd. Deze set waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. De Harlingers maakten hier en daar wat foutjes en waren niet altijd attent op de prikballen van SVI in het midden van het veld. Eenmaal voorbij de twintig punten grens was er nog geen speld tussen te krijgen wie de setwinst ging pakken en het werd duidelijk dat deze set niet bij de 25 punten zou stoppen. Jan wisselde Alle Taco erin voor Sjoerd en Rik betrad het veld nog om met zijn service wat te forceren, maar telkens kwam SVI weer tot scoren. De setpoints over en weer werden maar niet benut en het publiek kreeg een ware thriller te zien. Hedzer en Erik waren in deze fase op geen fout te betrappen, waardoor VVH mee bleef doen voor de setwinst. Via 30-30, werd het zelfs 35-35. Op 37-36 voor de thuisploeg was eindelijk het beslissende punt daar. Via een goed geplaatste service en blokkering was het VVH die de winst in deze bijzondere set wist te pakken.
Het winnen van de tweede set, maakte dat VVH de derde set een stuk beter dan de Zwollenaren begon. Met gemak liep de ploeg uit in de stand, maar het veldspel was vooral in het midden van set erg rommelig. Jan nam een time-out, waarin hij een donderspeech gaf. Het spel moest rustiger en iedereen moest ophouden te praten binnen de lijnen. Dit had het gewenste effect, want VVH breidde de voorsprong uit en SVI kreeg geen kans meer om mee te doen voor de setwinst (25-20).
De wedstrijd was gewonnen, maar ook het te verdienen bonuspunt was voor de Harlingers belangrijk. Dit bleek echter niet uit het spel. SVI speelde opportunistisch en nam veel risico in de serve en aanval. VVH wist hier onvoldoende tegenover te stellen, waardoor het in de stand de Zwollenaren meenam naar het einde. Rik en Alle Taco werden beide weer ingebracht, maar ook dit gaf VVH niet de benodigde voorsprong. Eenmaal boven de twintig, nekten een aantal aanvalsfouten de Skûtsjeboys, waardoor SVI een punt huiswaarts nam (23-25).
In de stand blijft VVH de trotse koploper met twee punten voorsprong op CSV. Zaterdag staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. De nummer drie, VC Sneek 2 komt dan op bezoek. Om 19.00 uur zal begonnen worden met de wedstrijd. Komende week kunnen de Harlingers gelukkig weer in de vertrouwde samenstelling trainen, waardoor de voorbereiding ongetwijfeld beter zal zijn dat die van afgelopen weekend.