VVH heren 1 sluit 2015 af als koploper

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van 2015 op het programma voor de Harlingers. Tegen de rode lantaarndrager ?DeTurfstekers? mocht gespeeld worden in Drachten. De verwachting was dat het een redelijk eenvoudige wedstrijd zou worden en dit bleek inderdaad het geval.

Het spelbeeld van de wedstrijd was al snel duidelijk in de eerste set. Wanneer VVH aanzette, was de thuisploeg niet bij machte om partij te bieden. Rik, Marnik en Hedzer sloegen hun ballen vanaf het begin eenvoudig binnen de lijnen en de blokkering en verdediging deed zijn werk ook naar behoren. Dit spelbeeld veranderde niet in de tweede en derde set, waarin het eigenlijk ook mogelijk was geweest om Drachten onder de 10 of 15 te houden. Aan het einde van de sets verslapte VVH echter steeds wat, waardoor alle drie de sets met 17-25 gewonnen werden.
Hiermee was de wedstrijd gewonnen, maar het bonuspunt dat met de laatste set gewonnen kon worden wou de Harlinger equipe ook hebben uiteraard. Drachten, die ieder puntje natuurlijk verwelkomt als laagvlieger, speelde zeer attent en toonde in de serve en aanval lef. Toch hadden de mannen van VVH met gemak weg kunnen lopen in de stand op basis van het kwaliteitsverschil, maar dit lukte niet doordat ze zelf te veel persoonlijke fouten maakten. Zo maakten de mannen twee keer een voetfout, werden er vele serve-, pass- en aanvalsfouten gemaakt en was het in de blokkering en verdediging ook slordig. Er werd wel vechtlust getoond, maar de set moest teleurstellend genoeg met nipt verschil (25-23) aan de thuisploeg gelaten worden.

Hiermee is het wedstrijdjaar 2015 afgelopen voor de Harlingers, die op de ranglijst op de eerste plek blijven staan, waardoor het zich de ‘Herbstmeister’ mag noemen. Terugkijkend op de gespeelde wedstrijden tot nu toe dit seizoen, gaat het eigenlijk geweldig met de heren. Alleen tegen nummer drie Sneek werd in de uitwedstrijd met 3-2 onnodig verloren, maar alle andere wedstrijden werden gewonnen.
Het vasthouden van de eerste plek is nu natuurlijk het grote doel voor De Skûtsjeboys, maar de weg is nog erg lang. Nog dertien wedstrijden volgen, waarin nog van alles kan gebeuren. Op 9 januari staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan is Meppel/AZ heren 1 de tegenstander in Meppel.