Sport

VVH heren 1 heeft selectie voor 2015-2016 rond

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Door enkele goede resultaten in de laatste wedstrijden van het seizoen (3-1 overwinningen tegen Leevoc en Dela Meppel 2 en 4-0 overwinningen tegen OPM Heerenveen en Fizz Maz), sloot VVH heren 1 het seizoen 2014-2015 af op een zeer verdienstelijke vijfde plek.

Doordat enkele spelers komend jaar elders spelen (Anne Durk Bakker gaat naar VVH heren 2, uitkomend in de promotieklasse D, Niels Wienbelt vertrekt naar VC Sneek en Ewout Schat gaat spelen bij VC 058) moest VVH op zoek naar aanvulling. Deze werden gevonden in de personen van Erik Schukking en Hedzer Wiersma (beiden afkomstig van Leevoc) en Sjoerd Tekstra (afkomstig van VVH heren 2).
Verder bleven Marnik Agema, Rik Sijtsma, Meindert Paul Kwast, Johannes Bult, Ignarts Bakker en Reinier Kwast het team trouw. Hierdoor ziet de 9-koppige selectie er voor het komende seizoen qua posities als volgt uit:
Spelverdeling Johannes Bult; Diagonaal: Reinier Kwast; Passer-lopers: Marnik Agema, Rik Sijtsma, Erik Schukking en Hedzer Wiersma; Midblokkeerders: Ignarts Bakker, Meindert Paul Kwast en Sjoerd Tekstra.
De selectie is in kwantitatief opzicht krap te noemen, maar meerdere spelers kunnen op meerdere posities uit te voeten en in het tweede herenteam van de Harlingers zit genoeg ervaring en niveau om te kunnen assisteren wanneer mogelijk. Twee van de jongere spelers in het tweede team, Klaas Leijenaar (diagonaal/passer-loper) en Bob Sijtsma (passer-loper), zullen daarom ook structureel mee gaan trainen met het eerste herenteam.
De ploeg had al de beschikking over veel aanvalskracht en een spelverdeler die het hele team beter kan laten spelen. Met het aantrekken van Erik en Hedzer is de verwachting dat de pass-lijn en de snelheid in de verdediging ook versterkt is ten opzichte van afgelopen seizoen. Daarom heeft het team als doel gesteld om een gooi te doen om mee te doen om de bovenste drie plekken in de Derde divisie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda