VVH heren 1 door naar finale van beker

Dinsdagavond stond voor het eerste herenteam van VVH in eigen Waddenhal de halve finale van de beker op het programma. De tegenstander, Bas Autowas/Voorsterslag uit Zwolle, had in de aanloop naar deze confrontatie al laten weten alles op alles te zullen zetten om de beker te winnen. Mede dankzij enkele afwezigen bij hen, konden ze deze woorden onvoldoende kracht bij zetten, waardoor de Harlingers zich plaatsten voor de finale van de beker.

Een goed gevulde tribune zag de volgende heren beginnen voor VVH: Meindert Paul Kwast, Ignarts Bakker, Johannes Bult, Reinier Kwast, Marnik Agema, Hedzer Wiersma en Erik Schukking. Sjoerd Tekstra en Rik Sijtsma begonnen op de bank. Na een 1-6 achterstand door enkele passfouten, begon VVH ook aan de set. Via goede services van met name Marnik en Johannes kwamen de Harlingers terug in de set en vervolgens gingen ze door. Via aanvallen van Hedzer en Reinier werd de set uiteindelijk binnengesleept (25-20) en ook de tweede set, waarin Rik het veld in kwam voor Reinier, werd redelijk eenvoudig binnengesleept (25-16).

Nog één set en de mannen uit Harlingen zouden zich plaatsen voor de finale tegen het Groningse Veracles op 7 mei in Steenwijk. Dat deze ene benodigde set niet met de derde set gepakt zou worden, bleek al snel. Bas had in hun diagonaal Thijs Colijn een aanvaller die nagenoeg alles scoorde en ook in de blokkering meermaals niet te passeren bleek. De gelegenheidsspelverdeler aan Zwolse kant liet zich in deze set ook van zijn beste kant zien. De passing was bij VVH deze set niet slecht, maar aanvallend speelden de Harlingers weinig klaar. Via 4-12, ging het naar 9-18 en moest de setwinst aan de bezoekers gelaten worden (14-25).

Het zwakke, onzekere Harlinger spel zette zich door in de vierde set, al was het deze set niet de aanval die het liet afweten, maar met name de serve. Ook in de rally vielen verscheidene ballen op de grond. Na een 9-15 achterstand, kwam VVH terug tot 15-15, maar nam Bas het initiatief weer over. Marnik bleef er, gelukkig voor de Harlingers, lustig op los slaan, maar met name over de mid kwam VVH moeizaam tot scoren. Op 18-23 kwam VVH via de sprongservices van Reinier bijna weer gelijk, maar wederom was het Thijs Colijn die voor de Zwollenaren het verschil maakte waardoor Bas de set won.

Een vijfde set moest zodoende de winnaar gaan brengen in deze wedstrijd. Ondanks het verliezen van twee sets op rij, was VVH vanaf het begin goed bij de les. De passing was goede en Reinier en Marnik waren vervolgens vaak succesvolle eindstations voor Johannes zijn set-ups. Via 3-1, werd het 7-3 en bij de wissel van veld was het 8-6 voor VVH. Eenmaal aan de andere kant ging VVH door met het goede spel. Uiteindelijk ging de set met gemak (15-10) naar de Skûtsjeboys, waardoor de finaleplek werd veilig gesteld.

Bekerfinale 7 mei
Na het kampioenschap, kan het Harlinger vlaggenschip dus ook nog de regiobeker en dus de dubbel pakken. Op 7 mei staat om zes uur in Steenwijk de finale op het programma. Evenals bij de wedstrijd voor het kampioenschap, zal ook nu een supportersbus geregeld worden. De aanwezige supporters bleken destijds namelijk een flinke steun in de rug. Informatie hierover is weldra te vinden via de facebookpagina van VVH en VVH heren 1 als ook op de website www.vvh-harlingen.nl.