VVH dames verliezen teleurstellend in eigen huis

Deze thuiswedstijd speelden de dames tegen VoVeSa dames 1 uit Sint Annaparochie. De vorige jaren stond dit team bekend als een team met veel ervaring en routine. Een waardige tegenstander dus.

Deze zaterdag ontbraken bij de dames de vaste midspeelsters Regina en Marit. Gelukkig wilden Annie en Greta uit dames 2 het team graag uit de brand helpen en was ook Alien terug van haar stage in het buitenland. Ook de dames uit Sint Annaparochie hadden een bezettingsprobleem en kwamen maar met zes speelsters naar Harlingen. Dit bood kansen voor de damen, want dit was een wedstrijd waarin ze puntjes moesten pakken, aangezien VoVeSa maar één plekje boven het team in de ranking stond.

De eerste set, zelfs het allereerste punt, begon al met pech voor VoVeSa. Een van hun speelsters ging voor bij het net door haar enkel en even leek het erop dat de wedstrijd na vijf minuten al gespeeld zou zijn in verband met een speelsters tekort. Gelukkig voor VoVeSa was op datzelfde moment op het veld ernaast een jeugdwedstrijd tussen VVH en VoVeSa bezig. Ze konden daarom een jeugdspeelster uit het veld ernaast plukken en zo kon de wedstrijd toch gespeeld worden. Het begin van de eerste set leek het erop dat VVH de overhand in deze wedstrijd zouden hebben. Al snel sloeg de sfeer echter om en met name door een slechte servepass en veel persoonlijke foutjes wisten de dames van VoVeSa de eerste set toch nipt te winnen met 23-25.
De tweede set kwam er niet veel verandering in het spel van VVH. Het enthousiasme en de drive moest voornamelijk van de dames uit dames 2 te komen. De set werd dan ook dik verloren met 15-25.
De derde set leek er verandering te komen in het spel en voornamelijk ook in de sfeer op het veld. Er werd steeds meer gevochten vanuit VVH kant, waardoor er ook steeds makkelijker puntjes gescoord werden. Met name door met meer enthousiasme en plezier te spelen wisten ze deze set dan ook overtuigend te winnen met 25-13.
Over de vierde set kunnen we kort zijn. Ze verloren deze set net zo dik als dat we de voorgaande set gewonnen hadden. Uitslag van de wedstrijd 1-3.

Het zit VVH dit seizoen niet mee met blessures, stages en andere redenen van afwezigheid. Feit is dat ze dit seizoen er met zijn allen nog harder voor moeten knokken om wedstrijden te winnen en puntjes te pakken. De VVH dames gaan ervoor om jullie de komende wedstrijden te laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan dat ze afgelopen wedstrijd hebben laten zien.