Sport

VVH Dames missen overtuiging tegen VC Drachten dames 1

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag speelden de dames van Fysiotherapie Rozengracht 24 tegen VC Drachten dames 1. In het wedstrijdboekje van zaterdag stond bij deze wedstrijd vermeld dat de VVH dames de afgelopen jaren niet tegen dit team hadden gespeeld. Dit bleek echter een fout te zijn. Vorig jaar hebben we wel degelijk tegen dit team, dat vorig jaar nog Turfstekers Drachten heette, gespeeld. Foutje bedankt! Aangezien buitenspeelsters Anna, Anniek en Nienke Marije wegens ziekte, blessures en zwangerschap niet optimaal konden presteren werden oud speelster Merle en B-jeugdspeelster Babette ook ingezet gedurende deze wedstrijd.

De eerste set begon coach Reinier met Yvette, Marieke, Regina, Marit, Anniek en Iris in de basis. Ze begonnen de set aardig gelijk op en door sterke serve serie van Iris stonden ze aan het begin van de set met 8-6 voor. Ze bleven voluit spelen en bij een stand van 14-11 nam de coach van Drachten zijn eerste time-out. De time-out van Drachten maakte geen verschil in het spel van Drachten en bij een stand van 19-13 kwam hun tweede time out. Dit keer had de time-out van Drachten wel effect. De rally’s werden langer en Drachten begon steeds meer puntjes te scoren. Ook VVH coach Reinier voelde zich genoodzaakt om zijn eerste time-out te nemen bij 21-19 om te voorkomen dat Drachten nog dichterbij kwam. Ondanks dat we het aan het einde nog even spannend maakten wonnen we deze set toch vrij overtuigend met 25-22. 

De tweede set werd dezelfde basis ingezet. De dames uit Drachten begonnen deze set meer met druk te serveren. Zij wisten zelf twee aces achter elkaar te maken waardoor het spel bij VVH onrustiger werd. Bij een achterstand van 6-11 nam Reinier zijn eerste time out. De boodschap was duidelijk: ze waren op dit moment te laks aan het spelen en moesten een stapje erbij zetten. Door een goede serve serie van Anniek wisten ze weer een beetje dichterbij Drachten te komen (10-11). Ondanks dat ze een paar punten wisten in te lopen bleef Drachten constant en overtuigend spelen waar bij VVH deze overtuiging juist ontbrak. Bij een stand van 15-20 werd Nienke Marije er voor Marit op de mid ingezet en Merle voor Marieke in de pass. Helaas mocht dit niet veel meer baten. Ze verloren deze set met 17-25.
De derde en vierde set in het kort. Deze sets werden de rally’s steeds langer en ondanks een aantal mooie reddingen van Merle en Regina in het achterveld gingen de punten steeds naar Drachten. Wat er ontbrak deze sets was pit en de wil om te winnen. Waar er de eerste drie wedstrijden van het seizoen deze vechtlust wel lieten zien ontbrak dit compleet in de laatste sets van deze pot. Ze verloren de wedstrijd dan ook met 1-3. Het team gaat ervanuit dat dit een eenmalig dipje is geweest en weten nu waar de verbeterpunten liggen.
Aankomende dinsdag speelt VVH om 19.30 uur in de Waddenhalen de eerste wedstrijd van de bekerrondes. Het team dat tegenover ze zal staan is het Promotieklasse team O.T.I.B. dames 1. Ze hopen op jullie support.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda