Sport

VVH Dames 1 neemt revanche tegen Turfstekers Drachten

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen vrijdag mochten de dames uit Harlingen naar Drachten toe. Na wat miscommunicatie waren ze uiteindelijk allemaal op tijd aangekomen in de sporthal in Drachten. De wedstrijd die in Harlingen werd gespeeld tegen Drachten stond nog vers in het geheugen van de Harlingers, want deze werd met 0-4 verloren en dat zouden ze niet nog een keer laten gebeuren.

Met de eigen trainer Ous Spiekstra als coach deze avond, begonnen ze de opstelling met Nienke Marije Schaaf-Kwast en Anna Schurer als de buitenaanvallers, Regina van der Kooi en Annie Leijenaar als midaanvallers, Yvette Meirink als spelverdeler en Iris Hooghiemster als haar diagonaal.

De eerste en tweede set werden vol enthousiaste gespeeld door de dames, maar Drachten gaf zich niet zomaar gewonnen. Door de goeie opslag serves van Drachten had VVH moeite om de pass goed te brengen naar de spelverdeler. Het ging ook erg gelijk op allemaal. Maar door uiteindelijk de harde klappen van Nienke Marije en Anna en de goeie prik ballen van Regina wist VVH de eerste twee sets te pakken te krijgen met 20-25 en 21-25.

En toen de derde set. Drachten begon de set erg sterk waardoor VVH even niet meer wist wat ze moesten doen. De ballen vlogen alle kanten op behalve de goede. Ous probeerde nog wat te wisselen door Anniek Punt en Merle Santema in het spel te brengen voor de pass, maar helaas; de set werd verloren met 25-11.

Het laatste waar de dames zin in hadden was een vijf setter, dus ze moesten en zouden de vierde set pakken. In het begin van de set ging het gelijk op maar al snel zette VVH een tandje bij en nam de leiding. Het wederom inbrengen van Merle en Anniek in de passing werkte in het voordeel van de Harlingers. De aanvallers konden de ballen weer hard binnenslaan en slimme prikballen neerleggen. Deze set werd daarom ook overtuigend gewonnen met 18-25. Hiermee was een zeer knappe 1-3 overwinning een feit.

Komende zaterdag spelen ze voor de laatste keer thuis. Om 15.00 uur mag dan worden gespeeld tegen VC/Zeus2K DS1.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda