VVH Dames 1 laat Leevoc 2 kansloos

Zaterdag 14 januari mochten de dames het opnemen tegen Leevoc dames 2 uit Leeuwarden. Met maar liefst elf speelsters op papier hadden de dames er volle vertrouwen in dat dit wel een goede wedstrijd zou worden voor de Harlingers.

Coach Alle Taco Schat had de volgende opstelling voor de wedstrijd: Nienke Marije Schaaf- Kwast en Merle Santema als buitenaanvallers, Regina van der Kooij en Annie Leijenaar als midden aanvallers, Yvette Meirink als spelverdeler en Iris Hooghiemster als diagonaal. Aan de zijlijn stonden Anna Schurer, Jetske Leijenaar, Marieke Sinnema, Alien Hoekstra, Liset Roosma en Anniek Punt, die helaas vanwege een blessure niet mee kon spelen.

De eerst set begonnen de dames uit Harlingen erg goed. De passes kwamen goed bij de spelverdeler waardoor Yvette de ballen mooi kon aanspelen naar onze aanvallers. Leevoc had daardoor veel moeite met het spel van de VVH-dames. De Harlingers bleven maar punten scoren met een goede serve-druk en hun sterke aanvallen. Met maar liefst 25-7 werden de Leeuwarders weggezet.

Coach Alle Taco was erg tevreden en gaf de dames mee om zo door te blijven spelen en vooral enthousiast te blijven. Maar helaas, VVH begon rommelig en maakte onnodige fouten waardoor Leevoc de leiding nam. Maar VVH herpakte zich goed en kreeg de controle weer terug. Aanvallend was het gewoon veel krachtiger dan wat de Leeuwarders konden brengen, waardoor de tweede set ook weer voor de Harlingers was met, 25-22.
De derde set hield VVH weer druk. Met goeie serve-series en de harde aanvallen was het voor Leevoc weer erg moeilijk om punten te scoren. Met name Regina en Nienke Marije waren goed aan het serveren. Onze dames liepen hierdoor makkelijk uit en pakten de set met een eindstand van 25-14.

VVH was goed op dreef en vastbesloten ook de laatste set te gaan winnen. Maar net als de tweede set begon VVH weer erg slordig en maakte fouten, waardoor Leevoc een goede voorsprong kreeg. Maar VVH gaf niet op, ze bleven vechten en met een goede serve-serie van Annie kwamen ze weer dichterbij. Halverwege de set had VVH de voorsprong weer te pakken en ging het door! Liset werd er nog even voor Yvette in gewisseld als spelverdeling omdat dit voorlopig haar laatste wedstrijd zal zijn. Met een paar goeie set-ups van Liset werden nog wat enkele puntjes gescoord. Hierna rechtte Leevoc ook nog eenmaal de rug en maakte nog wat punten. Yvette kwam weer terug in het veld op de spelverdelingsplek en zo maakte VVH de set af met 25-20.
Een uitstekende 4-0 overwinning werd zo geboekt, waardoor de dames nu zelfs in het linker rijtje staan. Aanstaande vrijdag 20 januari 21:30 spelen de dames tegen de koploper Makkum dames 2.