Sport

VVH dames 1 komt net te kort tegen Makkum

Door Jeroen Pietersma
Op vrijdag 20 januari namen de dames van VVH het op tegen de koploper van de poule, Makkum dames 2. Dit beloofde een lastige wedstrijd te worden. Helaas was het team ook niet compleet. ??n van de belangrijke buitenaanvalsters, Nienke Marije Schaaf-Kwast, was op wintersport. Hierdoor werd de volgende opstelling bedacht door onze trainer en deze dag coach Ous: Anna Schurer en Iris Hooghiemster als buitenaanvallers, Jetske Leijenaar en Regina van der Kooij als onze mids, Yvette Meirink als onze spelverdeler en Merle Santema op de diagonaal.

De eerste set begon VVH erg sterk. Ze lieten zich niet wegspelen door de nummer één en hielden voet bij stuk. VVH maakte veel punten door slim te spelen en te anticiperen op de ballen van de tegenstander. Helaas door vele serve fouten kwam Makkum toch dichtbij. Het einde van de set werd erg spannend doordat de Harlingers en de Makkumers maar een puntje verschilden. Jammer genoeg kwamen de dames van Harlingen net te kort en won Makkum met 24-26 de eerste set.

VVH ging met een goed gevoel de tweede set in, want deze set zouden ze pakken. De set begon hetzelfde als de eerste set, VVH was sterk maar maakte veel serve fouten. Ook de scheids zat VVH tegen, die had een bril op zonder sterkte want die zag niks. Voetfouten, netfouten en ga zo maar door, werden niet afgefloten door de scheids, wat vooral in het voordeel van Makkum was. Ook in deze set kwam VVH aan het einde net te kort en verloor met 19-25.

In de derde set lieten de dames van VVH het hoofd niet hangen, ze waren vastberaden om tenminste een set te pakken van de koploper. Echter waren de dames van VVH erg gefrustreerd en lieten de pass links liggen. Deze kwam niet meer aan bij de spelverdeelster Yvette Meirink waardoor de aanval er ook niet meer uitkwam. Er was nog geprobeerd het spel om te draaien door Marieke Sinnema te wisselen voor Yvette Meirink, maar helaas kwam de pass nog steeds niet aan. Het was duidelijk te zien dat de Makkumers sterker waren in deze set dan de dames van Harlingen. Deze set werd dan ook verloren met 13-25.

De laatste set ging VVH toch met volle hoop in. Helaas was de frustratie van elke keer net niet winnen te groot en speelde VVH gewoon erg slecht. Wat ook nog tegenzat was de blessure van Regina van der Kooij in haar rug. Zij moest worden uitgewisseld. De neerwaartse trend die te zien was in het puntenaantal zette voort en VVH verloor met 10-25 van Makkum.

Dit jaar heeft VVH verloren met 4-0 tegen de Makkumers, maar volgend jaar zijn ze vastberaden om van ze te winnen. Dit verlies heeft ze wel uit het linker rijtje gehaald. De volgende wedstrijd is dinsdag 7 februari om 19:30 tegen de nummer 2, VoVeSa dames 1, in Harlingen. Kom de dames vooral aanmoedigen zodat ze deze keer wel kunnen winnen van een team dat hoog staat.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda