Sport

Vsv Het Baarsje

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De leden van vsv Het Baarsje visten de afgelopen week twee keer: op dinsdag de eerste wormenwedstrijd, en op zondag de eerste zwerftocht.

Dinsdagavond 9 juni was de eerste wormenwedstrijd. Het was een beetje fris, maar later op de avond ging de wind liggen, en toen werd het wat beter. De vangst was voor de één mager, maar voor P. Hoekstra een bovenslag, met maar liefst 22 stuks, en dat voor een wurmke. Hij ving tevens de grootste vis en de grootste baars, respectievelijk 29,5 en 20,0 cm. Er werden in totaal 68 vissen gevangen. De uitslag: 1) P. Hoekstra 22 vissen, 2) G. de Haan 12 vissen, 3) B. Toering 8 vissen, 4 en 5) J. de Groot en N. Haan 7 vissen.
Zondagmorgen 14 juni was de eerste zwerftocht. Er werd gevist achter de kassen  bij Berlikum. Het eerste half uur miezerde het nog, maar daarna was het perfect visweer zonder wind. De één viste in het brede water, de ander in de polder. Er werden in totaal 171 vissen gevangen. Er werden drie karpers gehaakt maar niet gevangen,. De grootste vis was voor P. Santema (40,0 cm) en er werd geen baars gevangen. De uitslag: 1) B. Toering 38 vissen, 2) P. Hoekstra 36 vissen, 3) R. Hoekstra 33 vissen, 4) A. Toering 16 stuks.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda