Voetbal

Voorjaarscompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Als volgende week de laatste competitieronde gespeeld gaat worden zijn er in theorie nog 3 teams die kampioen kunnen worden. Belgi?, (heeft nog een kleine kans) Zweden of Denemarken mag zich volgende week kampioen van de voorjaarscompetitie van de Waddenrobkes noemen en wordt de opvolger van Itali?.?Denemarken gaat aan kop in de competitie?en 2e staat?Zweden. Maar hoe kan het mooier? De allerlaatste wedstrijd is: Denemarken - Zweden. Wat een finale! Maar eerst terug naar afgelopen zaterdag.

Speelronde 1
Kroatië - Denemarken: Kroatië miste vandaag een speler. Dit kon gelukkig opgevangen worden door Sil Goinga. Sil speelt normaal voor Nederland maar wilde vandaag best Kroatië even helpen. Coach Stephan Gaasbeek heeft de rode lantaarn maar daar was niks van te merken tegen de koploper Denemarken. Sil, Damien en Silvan ging er vol voor en maakte het Denemarken knap lastig. Denemarken kwam niet tot scoren evenals Kroatië en dus was er de 0-0 eindstand. Kan achtervolger Zweden hier van profiteren?

Zweden - Argentinië: Zweden begon de eerste wedstrijd gelijk scherp en maakte het team Argentinië goed lastig. Er werd goed druk gezet door Roy Justin en Simone van Zweden. Argentinië kwam er niet uit en moest 4 doelpunten incasseren. Justin 3x en Roy 1x waren de doelpuntenmakers en dus was Zweden Denemarken virtueel voorbij op de ranglijst! Bondscoach Rene Nauta kon z'n geluk niet op. Eindelijk bovenaan maar kan hij stand houden?

Spanje - België: Ook België doet nog mee om het kampioenschap. Het zal lastig worden maar in deze knotsgekkke competitie is alles mogelijk. België had er gelijk zin in de eerste wedstrijd. Met mooi combinatiespel werd Spanje naar achteren gedrukt. Bondscoaches Sven en Menno hebben een echt team van België gemaakt wat gewoon zeer degelijk voetbal speelt . Ralph, Jelte, en Lanvin wisten maar liefst 6x te scoren tegen Spanje. Gelukkig was er ook nog de eretreffer voor Spanje van Dominique en kwam er een 1-6 eindstand op het bord.

Brazilië - Nederland:  Brazilië had vandaag 2 coaches. De eerste 2 wedstrijden stond Ayhan (Pep Gardiola) Yildiz langs de lijn en de laatste 2 wedstrijden stond hoofdcoach Edwin Zijlstra aan het roer. Maar ja het zit de laatste tijd niet echt mee met Pep Gardiola ook hier bij de Waddenrobkes moest hij een nederlaag incasseren. Het was team Nederland van Tom Postma en de afwezige coach Erik de Boer die de overwinning verdiend naar zich toe trok. Quinten 1x en Daimen 2x waren de doelpuntenmakers voor Nederland en door goed verdedigend werk van Tim werd er ook niet tegen gescoord 0-3.
Overige uitslagen: Uruguay - Ierland: 1-1, Engeland - Italië: 0-1.
 
Speelronde 2
Engeland - Zweden: Al weer een topper op het programma. Engeland dathet de laatste speelronde's voor de vakantie erg moeilijk had oogde fris. Bondscoach Joyce Polet van Engeland had na een trainingskamp in Turkije de ploeg weer op scherp gekregen en dat was te zien. Mike Colin en Lars ''The Three Lions'' (in het logo) van Engeland waren goed bezig tegen de nieuwe virtuele koploper. En ja Engeland kwam tot scoren 1-0! En ze hielden stand! 1-0 voor Engeland. Een hele knappe en misschien wel hele belangrijke overwinning van Engeland voor Denemarken?

Denemarken - Italië: Nog een mooi affiche. De huidige najaarskampioen tegen de virtueel nr2. Zou ook het sterke Italië roet in het eten gooien van Denemarken of herpakt Denemarken de koppositie? Bondscoach Martin Kingma van Denemarken heeft gewoon veel vertrouwen in z'n boys. Niks geen tactische aanwijzigingen. Gewoon met dezelfde basis aantreden tegen Italië. En het vertrouwen werd uitbetaald er werd een super pot gespeeld tegen de moeilijk verslaanbare Italianen. Nicolai, Mark en Milan bezorgden Martin weer de koppositie in het klassement er werd maar liefst met 3-0 gewonnen.

Spanje - Ierland: Ook deze wedstrijd was er weer volop spanning en strijd. Beide ploegen ging voor de winst. Team Ierland wist Spanje goed onderdruk te zetten en de score ook te openen. Bram Ros wist goed de bal te onderscheppen en kon de bal naar Stan spelen, die op zijn beurt de bal bij Riemer bracht. Riemer dacht niet na en haalde uit 1-0. Maar Spanje gaf zich niet gewonnen en wist zich knap terug te vechten. Onder leiding van Dominique gingen Frederick en Jayden op jacht naar de gelijk maker. En deze kwam er ook en zo kwam er een terrechte 1-1 eindstand op het bord. Overige uitslagen: België - Brazilië: 4-0, Nederland - Kroatië: 1-1, Argentinië - Uruguay: 1-0.
 
Speelronde 3
Brazilië - Uruguay: Coach Richard de Hoo had z'n team in de limonadepauze even apart genomen voor wat tactische wijzigingen. Er moest gewonnen worden van buurland Brazilië. Altijd een verhitte derby waar de gemoederen altijd hoog opspelen zowel op het veld als rond het veld. Het werd een titanenstrijd met niet altijd even mooi voetbal maar wel veel passie en strijd. Het waren Raimon, Justin en Roald die de overwinning naar zich toe trokken en zo bij alle supporters van Uruguay en bondscoach Richard een glimlach op het gezicht toverden. 0-1 doelpuntenmaker Roald van der molen. 
Spanje - Argentinië: Argentinië is ook steeds beter gaan spelen de laatste weken en dat is toch wel het werk van succes coach Jaco Kalfsbeek. Jaco, kampioen met Italie in het najaar, werd door de Argetijnse voetbalbond voor veel geld overgenomen van Italië. En daar heeft de bond geen slecht besluit mee genomen want Argentinië is zelfs al eens weekwinnaar geweest en is gewoon met een goede reeks bezig. Ook tegen Spanje spelen Felix, Jurre, Sven en Thomas een geweldige pot voetbal. Felix 2x en Sven 3x weten te scoren voor Argentinië. en Dominique scoort 2x voor Spanje en zo weet Argentinië met 2-5 te winnen van Spanje.  
Italië - Ierland: Ook Italië doet het gewoon goed. Bondscoach Lito Fernandez heeft een heerlijke ploeg om mee te werken. De boys: Lito, Levi, Dylan en Bauke volgen z'n instructie goed op en zo worden er elke week goeie resultaten behaald! Ook tegen Ierland ging het weer voor de wind. Dylan had het vizier goed op scherp en wist met 2 goeie knallen 2x te scoren. Daarna waren er nog wat pittig duels maar gescoord werd er niet meer. 2-0 voor Italie.
Overige uitslagen: Zweden - Kroatië: 3-0, België - Engeland: 0-0, Nederland - Denemarken: 1-3.
 
Speelronde 4
Brazillië - Ierland: Brazilië had vandaag 2 coaches zoals eerder vermeld. Nu was het de beurt aan Edwin Zijlstra. Brazillië had nog geen punt gehaald vandaag en ging vol op de aanval. Alles of niet was het credo. Met behulp van een eigen doelpunt van Ierland weet Brazilië op voorsprong te komen. Ierland gaat volle bak spelen en zet Brazilië het mes op de keel. Maar het geluk was niet aan Ierse zijde. De paal en de lat stonden in de weg en zo wisten Chiel, Hidde en Dinan toch maar mooi 3 puntjes te pakken.    
Nederland - Zweden: Zweden had de vorige wedstrijd gewonnen en lag nog op koers voor de weekwinst mits Denemarken punten liet liggen. Nederland maakte het Zweden best lastig maar tegen de 4 doelpunten van Justin Jilderts waren ze niet opgewassen. Daimen Kamsma deed nog wat terug met 1 doelpunt maar kon Zweden niet van de winst afhouden 1-4.

Denemarken - Uruguay: Denemarken moest nu de 3 punten pakken om week winnaar te worden en de koppositie van het klassement weer over te nemen van Zweden. Denemarken begon sterk en wist door goed voetbal uit te lopen naar een 4-0 voorsprong. Maar Uruguay gaf zich niet zo maar gewonnen en vocht zich terug naar 4-2. Gelukkig was daar het eindsignaal en is er de weekwinst voor Denemarken. Overige uitslagen: Spanje - Kroatië: 1-1, Italië - België: 1-0, Engeland - Argentinië. 
 
Na de wedstrijden waren er de penalties en vermeld moet worden dat er vandaag wel een hele mooie penalty bij was! Bram Ros had de hele vakantie al geoefend om de bal omhoog te krijgen met schieten. En toen was daar penalty, de aanloop. en bam een echte Panenka. Een prachtige strafschop.
 
Denemarken pakt de week winst en loopt vandaag 1 punt uit op Zweden. Volgende week de laatste speelronde met als allerlaatste wedstrijd Denemarken - Zweden! De volgende spelers hebben zich gekwalificeerd voor de finale van de penalty bokaal: Ralph Knipper, Dylan Visser, Mike Hoekstra, Roy Nauta, Raimon Postma, Thomas Lolkema, Jelte Boere en Justin Jilderts. Deze spelers gaan volgende week in een onderlinge shoot out uitmaken wie zich penaltykiller van de Waddenrobkes mag noemen. Zaterdag groot feest bij de finales van de Waddenrobkes maar daarover vrijdag meer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda