Voetbal

Voorbeschouwing Rijperkerk - Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zonder neerslag, weinig vorst en een beetje zon zou het zomaar de eerste uitwedstrijd in de competitie na de winterstop kunnen worden. Hoewel de grasmat in Rijperkerk niet tot de beste van Friesland behoort lijken de vooruitzichten gunstig.

Rijperkerk neemt halverwege de competitie een zevende plaats in met 16 punten uit 13 wedstrijden. Een degelijke middenmoter waartegen Zeerobben tijdens elke ontmoeting moeite heeft, met name op het zwaar te bespelen veld. De thuisclub heeft tegen de lager geklasseerde teams de winst behaald, van de top vier heeft alleen Be Quick Dokkum in Rijperkerk twee punten laten liggen. Zeerobben won de thuiswedstrijd overtuigend met ruime cijfers ( 5 – 0 ). Maar dat is natuurlijk geen garantie voor drie punten.

Hoe de vlag erbij hangt bij Zeerobben geven de resultaten van de laatste wedstrijden wel aan. Tegen voetballende teams kan de equipe van Inne Schotanus uitstekend uit de voeten. Verwend zijn ze in Harlingen natuurlijk wel met een prima kunstgrasveld en ze zijn daardoor in de gelegenheid in het ritme te blijven met oefenwedstrijden tegen gerenommeerde elftallen uit de hogere regionen van het zaterdag amateurvoetbal. Met prima voetbal en volop strijdlust leverden deze duels hoopvolle verwachtingen op voor de toekomst, maar eerst nog maar even met beide voeten op de grond blijven. Tegen de tegenstander van zaterdag zal alles uit de kast moeten om de drie punten mee naar Harlingen te nemen. Bezit de jongste selectie van de tweede klasse I de juiste mentaliteit om ook met werkvoetbal een positieve uitslag neer te zetten? We zullen het hopelijk zien aanstaande zaterdag in Rijperkerk. Met de steun van het trouwe supporters legioen heb je eigenlijk al een stap in de goede richting gezet. Aan de bijna geheel fitte ( Marcel Visser twijfelgeval ) selectie de taak om de volgende stap te zetten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda