Voetbal

Voorbeschouwing / prognose Leovardia 1 ? fc Harlingen 1

Door Jeroen Pietersma
Voor aankomende zondag staat de laatste uitwedstrijd van dit jaar op het programma voor fc Harlingen 1. En ja, het klinkt misschien wel een beetje gek maar over een paar weken is het al winterstop terwijl er van winter nog niets te merken is. Maar voordat dat allemaal aan de orde is, wordt er zondagmiddag eerst nog afgetrapt in Leeuwarden tegen sc Leovardia. Deze ploeg onder leiding van Aziz Hussainali staat 1 plekje hoger dan fc Harlingen. Leovardia doet het eigenlijk net als fc Harlingen goed. Zo werd er ook door Leovardia 3 x op rij gewonnen. De laatste keer was dat bij sc Franeker het werd daar 0-5.

Zoals al eerder vermeld, is fc Harlingen ook met een opmars bezig en werd er de laatste weken ook gewonnen. Voor de competitie was dat thuis tegen Drachten en op de Vierkantsdijk werd het 5-0. Afgelopen dinsdagavond was er een oefenwedstrijd tegen de zaterdag 3e klasser Oeverzwaluwen en deze ploeg staat tweede op de ranglijst. Maar ook deze werd gewonnen met 3-2, een prima uitslag dus. En als het dan net zo gaat als met de vorige midweekse oefenpot dan moet het zondag vast goed gaan komen en kunnen we misschien 1 of 2 plekjes gaan stijgen.

Prognose Leovardia 1 - fc Harlingen 1
De prognose van deze week wordt gedaan door Carlo Wouters. Carlo is 44 jaar geleden geboren in Harlingen en is daar nog steeds woonachtig. Carlo is al van jongs af aan werkzaam op de afslag van Harlingen en tot op dag van vandaag is hij daar nog steeds te vinden. Begonnen in de vis, nu voeren de garnalen de boventoon in zijn werk. Zijn voetballoopbaan is hij ooit begonnen bij ome Kees bij VV Harlingen en als voetballer in de jeugd heeft hij bijna al die jaren als rechtshalf gespeeld. Menig keeper wordt nog wel eens wakker van zijn beruchte bananenvoorzet. In de senioren heeft hij jarenlang in het vierde van VV Harlingen gespeeld en een groot gedeelte van die tijd is hij ook leider geweest van dat team. Nu op dit moment regelt hij al bijna tien jaar alles voor het zaalvoetbalteam van SVO Attema. Verder is hij bijna altijd bij de thuiswedstrijden van fc Harlingen te vinden en op zijn tijd ook bij de uitwedstrijden. Zo af en toe maakt hij ook wel eens een uitstapje naar de andere Harlinger voetbalclub om daar zijn oomzegger aan te moedigen… Zijn prognose voor zondag is als volgt:
“Voor fc Harlingen verwacht ik natuurlijk een overwinning en op basis van het spel van de laatste weken moet dit mogelijk zijn. Voor Franeker voorspel ik een nieuwe nederlaag zodat beide koplopers, die ik op winst heb staan, nog wat verder uitlopen. Onderin zullen Zwaagwesteinde en Drachten weer geen punten gaan pakken denk ik, en Akkrum en Friesland delen de punten”. Aldus Carlo Wouters

Udiros-FFS 1
St Annaparochie-Nicator 1
Leovardia-fc Harlingen 2
Zwaagwesteinde-Geel Wit 2
Oerterp-Franeker 1
Drachten-Trynwalden 2
Akkrum-Friesland 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda