Voetbal

Voorbeschouwing/ prognose fc Harlingen - vc Trynw?lden

Door Jeroen Pietersma
Voordat we beginnen aan de winterstop wordt er aanstaande zondag nog een duel gespeeld en wel op de Vierkantsdijk. Fc Harlingen ontvangt de nummer 4 vc Trynw?lden 1. En nu zou het zo mooi zijn om de eerste helft van de competitie winnend af te sluiten.

Vorig seizoen wist fc Harlingen te winnen met 3-1. Dus het zou kunnen, maar dan moet er zondag wel beter worden gespeeld dan afgelopen zondag. Toen werd er voor de vijfde keer dit seizoen een voorsprong uithanden gegeven en dat had zeker niet gehoeven. Na een 2-0 voorsprong tegen Oerterp werd het uiteindelijk 2-3.
De tegenstander van komende zondag, Trynwâlden, speelde afgelopen zondag met 2-2 gelijk tegen Leovardia, en zij zullen natuurlijk ook gaan proberen punten te gaan pakken om boven in mee te kunnen blijven draaien. Het kan voor fc Harlingen komende zondag twee kanten op. Bij winst kan er gestegen worden en dat zou dan zomaar drie plaatsen kunnen zijn, maar dan moeten Geel Wit, Nicator en Zwaagwesteinde wel punten laten liggen. Maar fc Harlingen gaat van het positieve uit en hoopt zondag op een aantrekkelijke voetbalpot .En dat de punten na twee nederlagen op een rij nu in het voordeel van fc Harlingen zijn zodat ze met een goed gevoel de winterstop in kunnen.

Voor deze laatste thuiswedstrijd wordt de prognose gedaan door Age Tichelaar. Echt voorstellen hoeven we deze man natuurlijk niet want hij loopt al 54 jaar rond bij vv Harlingen en nu natuurlijk bij fc Harlingen. Bijna elke dag is hij wel te vinden op de club en in de weekenden is hij al vroeg op pad om te zorgen dat alles goed verloopt. Dit gaat van de vlaggen ophangen tot het ontvangen en toewijzen van de boxen van de tegenstander.
Verder is Age is al 45 jaar actief als scheidsrechter en elke zaterdag fluit hij met nog steeds heel veel plezier de wedstrijden van de jeugd. Ook in de zaal staat hij al jaren iedere vrijdagavond als lijnrechter of scheidsrechter wedstrijden te leiden in de bedrijven-zaalvoetbalcompetitie. Age wou heel graag de prognose doen want volgens Age waren er tot nu toe nog niet zo veel mensen met veel goede voorspellingen en daar zou hij wel even verandering in aan gaan brengen.

Age: “Fc Harlingen gaat zeker de drie punten pakken voor de winterstop en sc Franeker gaat ten onder bij Drachten. Voor Udiros en St. Annaparochie verwacht ik weinig problemen tegen respectievelijk Zwaagwesteinde ne FFS. Leovardia en Nicator gaan als enige de punten verdelen en Friesland gaat het uit bij Oerterp niet redden. Als laatste zal Geel Wit weinig moeite hebben met Akkrum uit.” We zullen zien hoeveel Age er goed heeft en waar hem dat brengt in de ranglijst van voorspellingen.

Udiros – Zwaagwesteinde 1
St. Anna – FFS 1
Leovardia – Nicator 3
Oerterp – Friesland 1
Harlingen- Trynwâlden 1
Drachten- Franeker 1
Akkrum- Geel Wit 2

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda