Voetbal

Voorbeschouwing & prognose Fc Harlingen-Nicator Roland Posthumus

Door Jeroen Pietersma
Mijn naam is Roland Posthumus, ik ben 44 jaar en een geboren en getogen Harlinger. Sinds maart 2011 ben ik werkzaam bij Smeding Groenten en Fruit in Sint Annaparochie. In het verleden een paar jaar gevoetbald bij vv Harlingen 4. Wandelen is ??n van mijn hobby?s.

En nu sinds 2006 speaker. Eerst bij vv Harlingen en nu voor het tweede seizoen bij fc Harlingen. Natuurlijk was het allemaal even wennen van het Balkland naar de Vierkantsdijk. Ik ging van een tribune met mooi hokje naar feitelijk de zijlijn. Maar nu zit ik meestal in de dug-out waar ik de stand van het scorebord bijhoud en verder verzorg ik het welkomstwoord, de opstellingen, scoreverloop, wissels, enzovoort Ik vind het allemaal erg leuk om te doen en heb er ook alle plezier in. De laatste weken liet de techniek het wat afweten maar ik ga ervan uit dat het komende zondag allemaal weer naar behoren werkt. Natuurlijk wil je soms verder in je hobby. Zo ben ik laatst een keer in de radiokamer geweest bij Cambuur. Waar speaker Rein de Vries zit. Prachtige beleving om het eens zo mee te maken en hoe het daar achter de schermen gaat. Natuurlijk is mijn wens om bij Cambuur te gaan speakeren maar ja of dat ooit gebeurt? We wachten het rustig af. Voorlopig blijf ik lekker op het Harlinger veld en weet iedereen nu na het lezen van dit artikel wie de stem is op het sportcomplex van de Vierkantsdijk.
Komende zondag speelt fc Harlingen thuis tegen Nicator. Het zal zeker niet een gemakkelijke wedstrijd worden. Fc Harlingen zit in een hoek waar de klappen vallen. De tegenstander van zondag speelde vorige week op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Drachten. En staat momenteel 7e op de ranglijst. Na de 9-1 zeperd bij UDIROS staat fc Harlingen voorlaatste met slechts 1 punt en het wacht dan ook nog steeds op de eerste overwinning. Voor zondag voorspel ik een voorzichtig gelijk spel. Leovardia ontvangt samen met een aantal collega’s van mij St. Annaparochie en de bezoekers pakken daar de volle winst. Drachten - UDIROS wordt een gelijk spel. Trynwalden - Zwaagwesteinde wordt een overwinning voor de bezoekers. Akkrum ontvangt het puntloze Oerterp. Maar daar verwacht ik een verassende overwinning voor de bezoekers. Friesland speelt thuis tegen Geel Wit en dat gaat Friesland winnen. En de laatste is Franeker, toch wel de verassing in 3a. De koploper krijgt FFS op bezoek maar Franeker wint dat duel en blijft koploper. Het duel van fc Harlingen - Nicator begint zondag om 14: 00 uur en staat onder leiding van de heer Martin Frankena.

Leovardia - St Annaparochie 2
Drachten - UDIROS 3
Trynwalden - Zwaagwesteinde 2
Akkrum - Oerterp 2
Friesland - Geel Wit 1
fc Harlingen - Nicator 3
Franeker - FFS 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda