Voetbal

Voorbeschouwing CVVO-Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zoals in het nawoord van het verslag van zaterdag reeds geschreven, heeft Blauw Wit ?34 al een voorschot genomen op het kampioenschap door de verdienstelijke overwinning bij concurrent Be Quick Dokkum. Met het gelijkspel van Zeerobben tegen Leeuwarder Zwaluwen is de spanning iets afgenomen in de kop van de ranglijst. Zeerobben was al afhankelijk van een uitglijder van Blauw Wit?34 om de koppositie over te nemen. Daaraan is in feite niets veranderd, met dit verschil dat alleen bij verlies van de Leeuwarders de equipe van trainer Inne Schotanus in punten gelijk kan komen. Mits natuurlijk gewonnen wordt in De Lemmer tegen CVVO.

CVVO heeft lang meegedaan in de tombola van de top vijf. Na de thuisnederlaag tegen VVI heeft het elftal van Johan Wijnsma de kans op nacompetitie nagenoeg verspeeld. Veenwouden heeft nog wel één punt nodig voor de derde periodetitel. En laat nou juist zaterdag de koploper in Leeuwarden hun tegenstander zijn. Veenwouden is aan een indrukwekkende slotakkoord bezig en staat ongeslagen aan kop in de derde periode. Ook in de kelder van deze competitie is eigenlijk nog niets beslist. Zowel Kollum als Rijperkerk kunnen rechtstreekse degradatie nog ontlopen, de onderste twee degraderen namelijk. Deze twee ontmoeten elkaar zaterdag in Kollum, ook daar zullen de vonken er van afspatten. En wat te denken van nummer 12 Oeverzwaluwen op bezoek bij nummer 11 Hardegarijp, wie ontspringt de dans om de nacompetitie voor behoud in de tweede klasse I. ’t Fean en VVI zijn ook nog niet veilig voor het nacompetitiespook.

Zeerobben staat maar één ding te doen om in het spoor van de Blauw Wit’34 te blijven en dat is met drie punten naar Harlingen reizen en zo de druk op de nummer 1 te houden. Thuis tegen CVVO begonnen de Groen Witten met een ruime overwinning aan een opmars naar de positie, waarin ze zich nu bevinden. Het kan in het voordeel van de Harlingers zijn, dat zij al een periodetitel op zak hebben en daardoor de druk voor het jeugdige team wat vermindert. Maar de handdoek in de ring gooien komt in het woordenboek van de nog steeds ambitieuze selectie niet voor. CVVO – Zeerobben wordt dan ook weer een spannende pot voetbal op sportpark De Rien op de Lemmer om 14.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda