Sport

Volleybaldames pakken winst

Door Jeroen Pietersma
De volleybaldames van de Rozengracht 24 uit Harlingen speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen DSVS-dames 1. DSVS staat onder aan de ranglijst. Voor de dames van Harlingen was het daarom heel belangrijk om hier geen punten te laten liggen.

Yvette Meirink begon op de spelverdeling, Nienke Marije Schaaf en Greta de Valk stonden op de buitenaanval, Annie Leijenaar en Anna Schurer op de midaanval en Merle Santema op de diagonaalaanval. Op de bank zaten Jetske Leijenaar, Lisanne Okkinga, Iris Hooghiemster en Liset Roosma.

Het was een lastige wedstrijd met weinig hoogstaand volleybal, toch wisten de dames van Harlingen viermaal aan het langste eind te trekken mede door de grote foutenlast bij de tegenstander. Opvallende rol was weggelegd voor de jonge spelverdeelster Yvette Meirink die zeer constante set-ups heeft gegeven. Dit terwijl ze ook al een jeugdwedstrijd in de benen had.
Des al niet te min hebben de dames vijf belangrijke punten weten te pakken, versterkt door deze overwinning gaan ze vol goede moed naar de volgende wedstrijd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda