Voetbal

Voetbal Academie fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zondagmorgen om negen uur was het een drukte van belang op het voetbalveld van fc Harlingen aan de Vierkantsdijk. Voor de eerste keer ging de Voetbal Academie van start. Er was veel belangstelling voor dit bijzondere initiatief.

Het aantal kinderen dat zich had opgegeven overtrof de stoutste verwachtingen. Enkelen moesten dan ook teleurgesteld worden, maar krijgen na afloop van deze trainingsperiode een nieuwe kans. Als echte toppers werden de deelnemers aan de voetbalacademie onthaald. In de kantine was door de vrijwilligers een ontbijt klaar gezet, beschikbaar gesteld door bakkerij Elsinga. In eerste instantie keken verschillende jongens en meisjes nog wat slaperig uit hun ogen. Geen wonder na een evenement als Harlingen Ongeschut en laat naar bed. Maar eenmaal aan tafel en genietend van de heerlijke verse broodjes kwamen de tongen los.

Na het ontbijt een welkomstspeech van hoofdtrainer Jaap de Jong. Hij heette iedereen hartelijk welkom. 33 Kinderen doen mee aan dit bijzondere initiatief. De Jong legde uit wat er van de kinderen verwacht wordt en wat ze kunnen verwachten. Een team van in totaal acht trainers zal de voetballers de nodige technische vaardigheden bijbrengen. Ook enige vorm van ‘huiswerk’ kunnen zij tegemoet zien. Al is het anders dan rekenen op school, stelde trainer Jaap de Jong hen gerust. Iedereen kreeg een speciaal voetbaltenue uitgereikt met het logo van de voetbalacademie.

Na het ontbijt en de fotoshoot op het veld mocht wethouder Harry Boon van sportzaken het woord tot de voetballers richten. Hij noemde het belangrijk dat de jeugd aan beweging doet en de voetbalacademie een geweldige investering voor de toekomst. Met het doorknippen van een lint verklaarde Boon de academie voor geopend en wenste iedereen heel veel succes. De voetballers werden in verschillende groepen ingedeeld en weldra werd begonnen met een basistraining.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda