Voetbal

Vijfde speelronde Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag werd alweer de vijfde speelronde gespeeld bij de Waddenrobkes van Zeerobben. Ondanks een paar zieken kon er toch weer een complete competitie afgewerkt worden.

Om negen uur werd begonnen met de vlaggenparade waarna de wedstrijdjes weer los gingen. Dit keer met extra handicap want het waaide erg hard en dat is niet alleen voor senioren maar ook voor de kinderen heel lastig. Maar iedereen ging voortvarend van start. En met veel familie langs de kant en een lekker muziekje op de achtergrond was de sfeer wederom goed.

Ronde 1
Duitsland – Nederland: 1-4. Gelijk in de eerste minuut wist Quinthen (NL) te scoren. Jort Faasse (NL) maakte de tweede. Justen Boonstra (DE) zorgde voor 1-2. Vanuit een corner van Quinthen (NL) wist Frederick Brouwer (NL) een goal te maken. En Quinthen de Boer (NL) zorgde voor de eindstand 1-4
Argentinië – Australië: 0-1. De topscorer van Australië, Stefan Bolte, wist als enige een goal te maken.

Ronde 2
Brazilië – Nederland: 1-1. Brazilië staat op de tweede plaats en wordt steeds sterker. Ze wilden absoluut koploper Nederland niet met drie punten naar huis laten gaan. Beide wisten één goal te maken. Roan voor Brazilië en Quinthen voor Nederland. Allebeide teams dus één punt erbij.
Italië – Portugal: 1-2. Voor Portugal scoorde Colin Schutter twee keer na goede acties van Fedde v.d. Wal en nieuwkomer Jari de Wit. Voor Italië wist Ramiro een goal te maken vanaf de middenlijn.
Denemarken – Argentinië: 1-2. Bhody scoorde voor Denemarken en voor Argentinië maakte Dinan Yildiz één en Jurre Boskma één. Wat opviel deze ochtend was dat Argentinië erg goed overspeelde. De kinderen bij de Waddenrobkes leren heel snel zo blijkt.
 
Ronde 3 (na de limonadepauze)
Brazilië – Denemarken: 3-2. Roan Bijlsma maakte drie voor Brazilië en Vince Tazelaar maakte twee doelpunten voor Denemarken.
Italië – Duitsland: 1-1. Justen wist twee keer te scoren, helaas was één daarvan een eigen goal en beide teams dus één punt.
 
Na alle wedstrijdjes was het weer tijd voor de penalty’s. Het wordt met de week spannender.

De top 10 is als volgt:
1 Colin Schutter 8
2 Jort Faasse 8
3 Vince Tazelaar 8
4 Jort Kingma 8
5 Maurice Bakker 7
6 Julian van Rossum 7
7 Toine Siccama 7
8 Stefan Bolte 7
9 Justen Boonstra 7
10 Jurre Broersma 6

De stand bij de landencompetitie is nu als volgt:
1 Nederland 41 punten
2 Brazilië 31 punten
3 Australië 30 punten
4 Portugal 25 punten
5 Duitsland 16 punten
6 Denemarken 12 punten
7 Argentinië 11 punten
8 Italië 3 punt

|Doorsturen

Buienradar



Agenda