Voetbal

Vijfde speelronde Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na twee weken niet gespeeld te hebben in verband met de herfstvakantie ging afgelopen zaterdag de competitie voor de Waddenrobkes weer verder. Met weer een nieuwe speler erbij. Ramiro van Hoolwerff had al twee keer meegetraind en mocht dan afgelopen zaterdag voor het eerst Belgi? komen versterken.

Ronde 1
België – Italië: België was niet zo op dreef vandaag. Ze misten Jurre Boskma en moesten even wennen aan de nieuwe speler Ramiro. Italië wist weer 3 goals te maken. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Italië.
Nederland – Engeland: Nederland had een enorm goede dag en wist alles te winnen vandaag met niet 1 tegen doelpunt. Quinthen de Boer scoorde maar liefst 3 x tegen Engeland. De spelers van Engeland waren nog een beetje met hun hoofd bij de vakantie waarschijnlijk.

Ronde 2
Italië – Zweden op veld 1: De eerste 2 goals kwamen al vrij snel van Stefan waardoor Italië op voorsprong stond. Zweden verdediger Frederick Brouwer wist veel ballen tegen te houden en hield de score lang op 2 tegendoelpunten. Vince Tazelaar lukte het toch om te scoren. Toen kreeg Italië weer een mooie kans en wist Jort hem tegen te houden en schoot hem naar Frederick die 1 van Italië wist te omspelen en een mooie lange haal naar voren deed. Leon Schuyl bedacht zich geen moment en ging in volle vaart achter de bal aan richting het lege doel van Italië en wist een schitterende goal te maken op zijn eigen verjaardag!! Uiteindelijk won Italië dankzij Stefan met 4-1 van Zweden.

Ronde 3
Italië – Brazilië: Op dit moment staat Italië nog boven aan in het klassement, maar Brazilië heeft het ze deze wedstrijd erg moeilijk gemaakt. Spits Dinan die nog steeds als een speer over het veld gaat en met veel mooie technieken het publiek weet te amuseren, Jort die goed verdedigd, Casper die steeds meer begint aan te vallen en Simone met haar vaste kracht die het spel perfect weet te verdelen. Ze laten duidelijk zien dat dit team steeds sterker word en dat hebben ze deze week weten te bewijzen door van de koploper te winnen met 1-0.

Daarna was het tijd voor de penalty’s. Op dit moment staan aan kop: Stefan Bolte, Colin Schutter en Roan Bijlsma met 8 punten.

Nog 2 zaterdagen op het veld. Op 14 november is de grote finaledag met natuurlijk de prijsuitreiking en dan wordt ook de winnaar van de penaltybokaal bekend gemaakt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda