Sport

Vierde wedstrijd Copini 60+ kaatscompetitie

Door Jeroen Pietersma
Alweer voor de vierde keer werd de Copini 60+ competitie gekaatst en dit keer voor het eerst in prachtig mooi weer. Drie perken waren er weer in gebruik en sommige spelers kaatsten op een hoog niveau.

Dat gebeurde al in de eerste partij die ging tussen Henkie Bleeker, Wiebe van Dijk en Ysie Brandsma tegen de nummer 1 Tommie Zuiderhof en Geert Voogd. Ut was ongelooflijk hoe die Bleeker kaatste, vooral in ut tussenspel was-ie een topper. Hij lag plat op sien billug en keerde de ballen of hij sloeg ze nog net met een stuitsje terug tot in het perk. En dat gebeurde niet een keer, nee meerdere malen, die teugenstanders Voogd en Zuiderhof wudden ur gek van. Voeg daar bij dat Ysie Brandsma weer opsloeg as vanouds en oek Van Dijk niet een keer het perk mistte. Bij de stand vijf om niks en 6-2 plaatste Ysie weer eens een zitbal en konden Voogd en Zuiderhof treurend huiswaarts keren.

De broerkes Albert en Wiebe Dijkstra kaatsten samen met Gerrit de Vries tegen Teake Koster, Rick Vlieger en Jan Kwast. En dat leek spannend te worden, zeker omdat Jan Kwast achteruutweg mooie dikke kaatsen sloeg. Maar die klokkedief Gerrit de Vries leidde sien maten toch richting de winst. Op de stand 4 om 2 leek Jan Kwast c.s. nog terug te kommen. Het liep echter anders; het werd 2-2 maar de andere punten pakten die jonkjes van Diekstra weer en ze kwamen voor met 5 om 2. Bij de stand 5 om 2 en 4-2 kreeg de met de blote hand kaatsende Wiebe Dijkstra de bal op sien duum; 4-4 dus. Toch werd het weer 6-4 voor Partuur De Vries, en tot ieders verrassing gaf Albert Dijkstra een zitbal.
Douwe Broersma kaatste met Frans Alberda en ze moesten tegen Klaas Kloosterman en Piet Stellingwerf. Op papier een poer best partuur. Maar ut liep niet met Piet en Klaas ut leek wel of ze een kilo lood op e billug hadden. Dat was aan de andere kant wel even anders, Douwe Broersma dartelde as een jong veulen over ut veld en Frans Alberda deed gewoon wat-ie doen moest, goed op- en uutslaan. Het werd uiteindelijk 5 om 1 en 6-4 en toen eindigde Frans de partij met een zitbal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda