Voetbal

Vierde speelronde Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
Het was afgelopen zaterdag weer een prachtige ochtend voor een heerlijk potje voetbal bij de Waddenrobkes. Tycho Wienbelt had helaas afgezegd omdat hij zijn voet had gekneusd. Volgende week hoopt hij er weer bij te zijn. Daardoor zat Argentini? met twee spelers maar gelukkig wilde Jari de Wit op zijn verjaardag graag even invallen. Om negen uur uiteraard eerst weer de vlaggenparade waarna de wedstrijden los gingen.

Ronde 1:

Denemarken-Nederland: 0-3. Jort Faasse scoorde er één en Quinthen de Boer maakte er twee.
Italië-Australië: 0-2. Stefan scoorde beide doelpunten voor zijn team. Ondanks dat ze in de minderheid wonnen ze toch door hun goede samenspel.
Brazilië-Portugal: 0-1. Alleen Colin wist deze wedstrijd een doelpunt te maken.
Duitsland-Argentinië: 2-0. Gelijk in de eerste minuut scoorde Justen en daarna maakte ook Mitchel nog een doelpunt waardoor Duitsland won.

Ronde 2:
Brazilië-Italië: 2-0. Vanuit een moeilijke hoek wist Roan een goal te maken en ook Jurre Broersma maakte nog een mooie goal voor Brazilië.
Argentinië-Nederland: 1-3. De eerste goal kwam van Dinan van Argentinië. Lang bleef Nederland achter staan. Na goed samenspel met Frederick en Jort wist Quinthen toch nog drie goals te maken voor Nederland.
Denemarken-Australië: 1-6. Hier kwam ook Denemarken op voorsprong dankzij Vince maar daarna ging Stefan helemaal los. Jort gaf de voorzetten en Stefan maakte zes goals en Simone hield achterin alles potdicht.
Duitsland-Portugal.: 0-0. Deze teams waren erg aan elkaar gewaagd. Beide teams waren goed in de verdediging waardoor er geen doelpunten vielen en beide een punt haalden.

Ronde 3:
Italië-Nederland: 0-4. Hier wist ook Frederick een goal te maken. Jort maakte er één en Quinthen wist er weer twee in te schieten.
Portugal-Australië: 0-2. Deze wedstrijd was een topwedstrijd voor Australië. De vorige keer hadden ze deze wedstrijd verloren en dat lieten ze zich niet weer gebeuren. Stefan maakte beide goals.
Brazilië- Argentinië: 1-0. Voor Brazilië wist Jurre met een sliding de bal af te pakken en maakte met een mooi afstandsschot de 1-0.
Duitsland-Denemarken 3-1. De eerste kwam van Vince voor Denemarken. De tweede van Justen voor Duitsland en Mitchel maakte de derde en vierde voor Duitsland.
 
Toen was het weer tijd voor de penalty’s. Daar is het ook razend spannend. De top 10 ziet er als volgt uit:
1 Colin Schutter 8
2 Jort Faasse 6
3 Vince Tazelaar 6
4 Julian van Rossum 6
5 Maurice Bakker 6
6 Jort Kingma 6
7 Toine Siccama 6
8 Quinthen de Boer 5
9 Stefan Bolte 5
10 Justen Boonstra 5

|Doorsturen

Buienradar



Agenda