Sport

V&K Stenen Man nieuwsblok

Door Jeroen Pietersma
Deze week in het V&K Stenen Man nieuwsblok nieuwe informatie over de lessen en tijden. Daarnaast een special over jazz door Stephanie van der Wiel.

Afgelopen week is de nieuwe folder van V&K Stenen Man verspreid op een aantal scholen. In de folder staat informatie over de verschillende lessen en de bijbehorende tijden. Bij de vereniging kun je op elke leeftijd aan sport doen, gewoon voor je plezier of op competitieniveau. Je kunt informatie opvragen of je opgeven voor de groepen via info@venkstenenman.nl. Even een lijstje met mogelijkheden:


?Gymnastiek peuters (jongens en meisjes)
In deze gymlessen leren de allerjongste kinderen de basisbeginselen die horen bij bewegen. Het gaat vooral om het plezier en al spelende gaan veel oefeningen steeds gemakkelijker. Deze lessen zijn op dinsdag (Het Vierkant) en woensdag (Noorderlicht) ’s middags van 15.00 tot 16.00 uur.?


Gymnastiek kleuters (jongens en meisjes)
Deze gemengde gymgroepjes gaan verder op wat de peutergym ze heeft aangeboden. Ook hier draait het om met plezier bewegen voor iedereen. Je leert uiteraard ook nieuwe dingen en ontdekt je eigen kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie. Je zelfvertrouwen groeit er enorm door. Erg leuk en ook leerzaam dus. Op woensdag vanaf 16.00 uur in het Noorderlicht en donderdag vanaf 15.00 uur in Het Vierkant.?


Gym voor meisjes en jongens
Vind je gym echt een leuke sport dan kun je ook ‘Gym voor meisjes’ volgen of ‘Gym voor jongens’. De groepen zijn nu voor jongens en meisjes apart. Je gaat telkens een stapje verder en verlegt je eigen grenzen. Maar het is ook vooral veel fun. Er zijn verschillende groepen voor verschillende leeftijden. Voor jongens op dinsdagmiddag in twee leeftijd groepen vanaf 15.00 uur in het Noorderlicht, voor meisjes op de dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur in Het Vierkant en op woensdag van 16.00 tot 17.00 uur in het Noorderlicht.?


Selectie turnen
Hier kun je voor in aanmerking komen als je bepaalde vaardigheden beheerst en er talent voor hebt. Op dit moment zijn er alleen selectie groepen met meisjes, maar er zijn plannen om op termijn ook een jongensgroep op te zetten als er genoeg interesse voor is. Als je in de selectiegroepen zit ga je wedstrijden turnen en meedoen in regionale en landelijke competities.
De ‘Instapgroepen selectieturnen’ zijn op maandag (Noorderlicht) en donderdag (Het Vierkant) in verschillende leeftijdscategorieën. Als je bij de selectie turngroep komt, ga je vaker trainen. Je traint dan vier keer in de week. De trainingen zijn op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag in twee leeftijdsgroepen. Ook train je eens per twee weken in Heerenveen op zaterdag. Je doet wedstrijden op provinciaal en landelijk niveau. Je kunt zelfs belanden op het NK turnen in je eigen niveaugroep, dit is al een aantal malen gebeurd met turnsters van V&K-Stenen Man. Meer info over alle turngroepen via info@venk-stenenman.nl.?


En verder…
Naast gym is er ook een Free running, elke maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in Het Vierkant voor jongens vanaf 8 jaar. Je leert hier springen, rollen en duiken over allerlei toestellen.?Er is een recreatie volleybalgroep op de maandagavond vanaf 19.15 uur. Lekker sportief bezig zijn met een stel enthousiaste mensen.?Seniorengym is op de dinsdagochtend en er is een galmgroep op de dinsdagavond. Respectievelijk om 10.00 en om 19.00 uur. Verder zijn er ook nog een aantal erg leuke jazz groepen. Wat jazz inhoudt staat in de special over jazz.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda