Sport

Verrassingsavond bij Excelsior

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Nu de provinciale competitie is afgerond, Excelsior werd vijfde, en er voor de onderlinge competitie wegens afwezigheid van een aantal spelers niet gespeeld kon worden, had de competitieleider voor afgelopen dinsdag een volledig programma in de verrassingscompetitie op papier gezet.

Joop Huizenga werd gekoppeld aan Koop de Vries. Joop speelde op zijn eigen vertrouwde tempo, maar hij moest Koop al vrij snel een dam toestaan. Hierna was er geen houden meer aan en kon Koop twee punten bijschrijven. Ook Dick Bekkema kon al snel de overwinningsvlag hijsen tegen Klaas van Keimpema. 

Deze partijen waren dus vrij snel afgelopen, waarna Koop de Vries besloot om Dick Bekkema en Joop Huizenga uit te dagen en ook Jouke Geertsma schoof aan. Hij wist de uitdager op remise te houden. Klaas daagde op zijn beurt Nico Poelsma uit en zij creëerden de meest vreemde standen op het bord. Kor Vrieswijk had intussen tegen Elle van Keimpema een schijf voorsprong te pakken, nadat de Sexbierumer een foute afruil plaatste. Kor behoedde zichzelf halverwege voor een blunder, door goed de tijd te nemen zijn zetkeus te bepalen. Elle gooide de handdoek echter iets te snel in de ring, want er had een puntje ingezeten. Marco Bekema en Rinze Postma waren aan elkaar gewaagd. Ondanks de schijf voorsprong moest Marco nog alle zeilen bijzetten om een goed resultaat te behalen. Uiteindelijk werd hij hierbij geholpen door Rinze, die zich verkeek op een zet. Hierdoor kwam de partij abrupt tot een einde en boekte de jongeling een tweede zege op rij.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda