Voetbal

Vernieuwd complex Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Zeerobben en Leeuwarder Zwaluwen (zie verslag elders in deze krant) werd zaterdag het geheel vernieuwde Oostersportpark op feestelijke wijze in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door wethouder Harry Boon, die een symbolische sleutel kreeg aangeleverd vanuit de lucht middels een drone. Zeerobben-lid Arnold Lankamp zet deze drone ook regelmatig in bij het maken van luchtbeelden van het complex van Zeerobben. Met de op spectaculaire wijze ingevlogen sleutel opende wethouder Boon het hek dat toegang verschaft tot de prachtige nieuwe grasmat van het hoofdveld van Zeerobben.

In zijn welkomstwoord typeerde Zeerobben-voorzitter Johannes Woudstra deze dag als een mijlpaal in de ontwikkeling van Harlingens grootste en meest succesvolle voetbalvereniging. Ondanks de gebruikelijke opstartprobleempjes zo aan het begin van een nieuw seizoen, draait de club alweer op volle toeren. Basis zijn de goede structuur en organisatie, ingevuld dankzij een groot vrijwilligersleger. Het is die basis die als fundament dient voor de lange termijnvisie waarin de club zich meer en meer wil ontwikkelen tot een stabiel voetbalbolwerk. Een familieclub waar voetballers van elk niveau en met verschillende ambities zich thuisvoelen en opleiding en begeleiding krijgen, passend binnen hun sportieve mogelijkheden. Ontwikkelen op lange termijn gaat daarbij voor winnen op de korte termijn.
?Om dat te kunnen realiseren zijn goede trainings- en oefenfaciliteiten nodig.

De voorzitter toonde zich trots en verheugd dat dit nu met deze fraaie upgrading van het complex gerealiseerd is. Namens alle leden van Zeerobben sprak hij zijn dank uit richting gemeente, uitvoerder Arcadis en natuurlijk alle vrijwilligers van Zeerobben zelf die hun steentje hebben bijgedragen aan de realisatie van dit grote project. De velden, kleedboxen en terras zijn nu up-to-date. Zeer binnenkort zal ook de entree naar het hoofdveld nog een facelift ondergaan en dan kan rustig gesproken worden van een van de fraaiste sportcomplexen van Noordwest Friesland.

?De line-up voor de wedstrijd werd verzorgd door alle F-pupillen uit de zeveb F-teams die Zeerobben rijk is. Zij traden aan in de nieuwe outfit, gesponsord door de Plus Supermarkt Lunenborg van winkelcentrum Kimswerda. Deze F-pupillen gaan hun wedstrijden afwerken op het wel zeer fraai vernieuwde kunstgras B-veld van het Oostersportpark. Zeerobben wil niet meer wil spreken over het ‘B-veld’ en heeft deze fraaie arena omgedoopt tot ‘Plus-veld’ - in de figuurlijke en letterlijke zin van het woord. ?Ook schonk Woudstra nog aandacht aan sponsor De Boer & De Groot Civiele werken uit Harlingen, welke een belangrijke bijdrage levert aan de facelift van de entree die - hoe kan het ook anders - vrijwel geheel uit hout en dukdalven zal bestaan, zodat het ook aansluit bij het vorig jaar aangelegde terras.

?Daarna was het de beurt aan wethouder Boon, die in zijn speech Zeerobben feliciteerde en complementeerde met het fraaie complex. Symbolisch en mooi was de suggestie van Boon om jaarlijks een wedstrijd te laten plaatsvinden tussen de eerste teams van de twee resterende verenigingen van onze stad; fc Harlingen en Zeerobben. De gemeente stelde op voorhand de wisseltrofee voor deze wedstrijd beschikbaar. Het is nu aan beide verenigingen om dit in te gaan vullen. Daarna volgde de openingshandeling. Boon overhandigde ook nog de wedstrijdbal voor deze middag aan aanvoerder Jordy Torenbeek.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda