Voetbal

Verdienstelijk gelijkspel

Door Jeroen Pietersma
Voor wat het natuurlijk waard is, maar toch overheerst er tevredenheid bij de staf en spelers van Zeerobben. Tegen het twee klasse hoger spelende ONS (derde divisie) leken de Harlingers een moeilijke middag tegemoet te treden bij deze oefenwedstrijd.

De rust bij de bezoekers ontbrak en druk van de Snekers zorgde er voor, dat Zeerobben nauwelijks aan aanvallen toe kwam. Terecht kon je concluderen, dat het technisch surplus van de thuisclub niet gecompenseerd kon worden door grote inzet van het gehele team. Maar bij een van de spaarzame uitvallen was Higor da Silva dermate storend aanwezig, dat de defensie van de oranjehemden zich verslikte en Yander Zandbergen zorgde met een harde schuiver voor de 0-1. Kort hierop kreeg rechtsbuiten Musliu iets te veel ruimte en zijn streep was Theo Nota te veel. Vlak voor rust was het dezelfde speler, die opnieuw fraai ONS op een 2-1 voorsprong zette.

In de tweede helft werd er aan beide zijden flink gewisseld. Maar vaste waarden Higor da Silva en Marijn Helfferich lieten zien waarom Zeerobben ook zeker in de eerste klasse zijn partijtje mee zal kunnen blazen. Goed doorzetten van Higor werd beloond met de 2-2 en kort daarna na een vloeiende aanval rondde Marijn beheerst af met een geplaatste schuiver, 2-3. Toch zou ONS nog terugkomen tot 3-3, na goed voorbereidend werk van de ex-Zeerob Patrick Amels.
Tevredenheid dus ook over de nieuwkomers Zandbergen en Dirk Jan van der Looy en de A-junioren Brent de Groot en Amando Zwart. Voor de komende maand kunnen de mannen van trainer Arjen Postma en leider Wiebe Attema nog genieten van een lange vakantie en van de toch wel verdiende puntendeling in Sneek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda