Verdiende winst fc Harlingen

In tegenstelling tot het rotweer dat zaterdag de Kerstmarkt trof was het zondag mooi weer en kon er op gras gevoetbald worden, en dat was ook mooi. De luisteraars van Radio Stad Harlingen zaten al aan de radio gekluisterd voor het verslag van verslaggever Hielke Jager. Die moesten even wachten want Hielke stond in Trynwalden en daar was gien mees, die waren allemaal op ut Vierkantsdiek, foutje bedankt.

Fc Harlingen mistte nog steeds de geblesseerde Ralf van Hurck maar was voor de rest aardig volledig. En met Lee-Roy Purvis, Arjan Outhuyse, Niels Podt en keeper Hessel Zuiderhof waren de wissels ook van een goed niveau. Wel begon het allemaal niet voortvarend voor de fc Harlingen. Al na drie minuten werd een corner weggewerkt uit het Harlinger strafschopgebied maar de bal viel voor de voeten van Daan Smit en die scoorde met een ouwerwetse drop kick en snoeihard 0-1. En dan loop je weer achter de feiten aan en moet je in de aanval. Nou, de inzet die was er wel, Harlingen ging er stevig in maar het veldspel was nog niet al te best. Toch ging het na verloop van tijd beter met Harlingen en kwamen er gevaarlijke aanvallen.

Bij een zo’n aanval, in de 24e minuut, kreeg Kevin Jaarsma de bal, trok de zich vrij sprintende Jorge Perez de aandacht van de tegenstanders en kon Kevin uithalen. En met succes en een beetjes geluk, via een tegenstander vloog de bal in de hoek, 1-1. Trynwalden zocht de aanval als ze kon maar achterin zat het allemaal goed in elkaar. Harlingen zette wat meer druk, kreeg enkele corners te nemen en dat ging dit keer redelijk goed. Een zo’n corner kwam, in de 34e minuut, diep achterin en daar stond de mee naar voren gekomen Barrie Hamstra vrij en die kopte netjes raak, 2-1. Meteen daarna kreeg Freek Töpfer een volkomen onnodige gele kaart en die is fc Harlingen de volgende wedstrijd kwijt en dat is jammer. Voor Harlingen was een omhaal van Freek Töpfer, die hoog over vloog, het laatste wapenfeit in de eerste helft. Trynwalden ging er nog even tegenaan en doelman Tetze Helvrich redde een keer heel fraai. De rebound was ook nog kansrijk maar die schoot de Trynwalden voorwaartse ongeveer op het verzorghuis de Batting.

In de tweede helft begon fc Harlingen sterk, en in de 51e minuut kwam de bal bij Kevin Jaarsma die goed vrij liep en maakte 3-1, wat een weelde. En Harlingen bleef aanvallen en men leek de mee opgekomen Sander Zeilmaker zelfs een keer te vloeren in het penaltygebied. De goed fluitende Van Veen zag er geen strafschop in en misskien had hij nog wel geliek oek. Trynwalden kwam er nu toch weer wat vaker uit en dat kwam meestal door onnodig balverlies van Harlingen. In de 63e minuut een mooie aanval van Harlingen. Freek Töpfer speelde op Justin Attema die verlengde de bal in een keer op Kevin Jaarsma en hij schoot jammer genoeg voorlangs. Justin Attema werd gewisseld en voor hem kwam Arjan Outhuyse er in. In de 65e minuut was er een gevaarlijk afstandsschot van Trynwalden en weer redde keeper Tetze Helvrich voortreffelijk. Op een gegeven moment stond Ronald Schweigman zelfs oog in oog met Tetze, een honderd procent kans dus, hij schoot de bal echter naast, hoe’st mogelijk nou je, wat een os, sprak supporter Berend V. Freek Töpfer was niet helemaal fit meer en werd vervangen door Niels Podt. Een afgeslagen bal, in de 79e minuut, kwam bij Kevin Jaarsma en met effect schoot hij de bal van een kleine 35 meter in de touwen, 4-1. De toeschouwers begonnen zich wat rustiger te voelen want 4-1 dat kon toch niet meer mis gaan, nee toch. De zenuwen sloegen weer toe toen Folkert Foekema twee minuten later via de onderkant lat raak kopte, 4-2. Gelukkig scoorde Harlingen nog een keer in de 83e minuut, een slim genomen vrije trap van Kevin Jaarsma werd verlengd door Barrie Hamstra en hij zette Jorge Perez vrij voor doel en die maakte 5-2. De zorgen waren voorbij. Lee-Roy Purvis kwam er nog even in voor Jorge Perez maar de strijd was gestreden. Het werd dus een volkomen verdiende 5-2 overwinning voor fc Harlingen en dat was een mooie uitslag om de winterstop in te gaan.