Vele winnaars bij darttoernooi fc Harlingen

HARLINGEN ? Zaterdagmiddag en -avond was de kantine van fc Harlingen omgetoverd tot een ware dartsarena. Jeugd vanaf 11 tot en met 16 jaar konden het tegen elkaar op nemen en daarna was het de beurt aan de senioren (17+). Het dartspelletje is een populaire sport geworden mede door de bekende darters Barney en natuurlijk Mighty Mike. Deze laatstgenoemde won 2 januari van dit jaar de wereldtitel darts. Ook bij fc Harlingen blijken er ware talenten rond te lopen.

Er werd met de jeugd begonnen en zij speelden voorrondes waarna de knock-outfase van start ging. In de verliezersronde schakelde Beau Kimp Youri Bouma uit en de derde prijs was voor Beau. Daarna namen Jesler Touwslager en Sil Heimans het tegen elkaar op. Hier bleek Sil de sterkere te zijn en won hiermee de eerste prijs in de verliezersronde.

In de winnaarsronde waren het Ricardo Wijbenga en Jarno Attema die het tegen elkaar op namen. Nadat Ricardo de pot tegen Jelmer Hoekstra wist te winnen en Jarno in een hele spannende pot Thomas Koornstra uitschakelde stonden deze twee jongemannen dus in de finale. Na een paar spannende pijlen trok Ricardo de wedstrijd naar zich toe en won dik verdiend de eerste prijs. De hoogste uitgooi was voor Jelmer Hoekstra. Hij wist maar liefst een score van 56 uit te gooien.

Om 17.00 uur was het de beurt aan de senioren. Velen hadden zich hiervoor opgegeven en dus werden er eerst poulefases gespeeld. Nadat deze gespeeld waren, werd er direct doorgegaan met de kwartfinales. In de verliezersronde stonden Tetze Helvrich en Jan van der Veer tegen over elkaar. Tetze had het af en toe moeilijk en gooide vele ‘kleine Tetzes’ maar wist deze ronde toch te winnen. In de halve finale trof hij Roy Dijkstra. Roy had in de kwartfinales Ab Zuurmond uitgeschakeld. Maar de halve finale werd wat teveel voor Roy. Tetze won. Maar Roy had wel de hoogste uitgooi van 118 op zijn naam staan en ook hiervoor was er een prijs gereserveerd.
Aron Penn en Jari Brander troffen elkaar in de andere kwart finale verliezersronde en Jari won deze wedstrijd. Doordat Dennis Vlieger Marcel Touwslager verslagen had in de kwartfinale waren het Jari en Dennis die de halve finale speelden. Dennis won deze en zo werd het dus een finale tussen Tetze en Dennis. In een ‘best of 5’ was het Tetze die uiteindelijk wist te winnen met 3-2.

De winnaarsronde bleek ook een echte winnaarsronde te zijn. In de kwartfinales vielen Mark Helvrich en Marco Zeilmaker af en namen Gerard Rutten en Sander Zeilmaker het tegen elkaar op in de halve finale. In de andere winnaarsronde waren het Jan Kuipers en Bote Teerling die mekaar troffen in de halve finale omdat ze in de kwartfinales van Arjan Outhuyse en Rienk Wijbenga gewonnen hadden. De grande finale werd uiteindelijk gespeeld door Bote Teerling en Gerard Rutten. Nadat er een heuse ‘walk on’ plaatsvond kon de finale van start gaan. Een zeer spannend potje waar in een ‘best of 5’ gespeeld werd. De winst ging uiteindelijk naar Bote Teerling en hij mag zich de nieuwe ‘fc Harlingen Darter’ 2017 noemen.

Zo’n avond kan uiteraard niet zonder vrijwilligers georganiseerd worden en bij deze wil de organisatie dan ook de sponsoren, het keukenpersoneel, barpersoneel, schrijvers, bouwers, overige vrijwilligers en natuurlijk de spelers ontzettend bedanken voor hun medewerking.