Sport

Veel verrassingen tijdens damavond

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De onderlinge competitieronde van damclub Excelsior die afgelopen dinsdag werd gehouden gaat de boeken in als een van de meeste verrassende avonden ooit. Op diverse borden werd het een en ander over het hoofd gezien, waardoor er toch zeer verrassende uitslagen vielen te noteren.

J. Huizenga-S. Ferwerda 2-0

Joop Huizenga boekte in z´n partij tegen Sjoerd Ferwerda een verrassende maar niet onverdiende zege. Nadat Sjoerd zich verkeek op een combinatie kon Joop hier optimaal van profiteren en een schijf tot dam kronen. Sjoerd had weinig meer in te brengen en Joop kon twee punten bijschrijven.

D. Bekkema-K. van Keimpema 2-0

Dick Bekkema kreeg in zijn partij tegen drs. Klaas de overwinning min of meer in de schoot geworpen. De Keimp speelde voor Sinterklaas en gaf midden in de partij zomaar twee schijven cadeau. Met deze achterstand kon hij geen potten meer breken en niet veel later schudde hij Dick de hand.

N. Poelsma-M. Bekema 2-0

Nico Poelsma zorgde voor een daverende stunt door (net als vorig seizoen) een overwinning te boeken op Marco Bekema. Laatstgenoemde is het hele seizoen al niet in vorm, maar beide bouwden toch een goede stand op. Het ging mis toen Marco de rechtervleugel teveel open liet staan en Nico daar dankbaar gebruik van maakte en naar dam combineerde, waarna zijn opponent met de staart tussen de benen het strijdtoneel verliet.

J. Sloot- K. de Vries 0-2

Jan Sloot kwam in zijn partij tegen Koop de Vries al vroeg een schijf achter, maar kon ondanks de kleine achterstand prima partij. In het eindspel leek er nog remise in te zitten, maar Koop wist de partij heel nauwkeurig in winst om te zetten.

E. van Keimpema-K. Vrieswijk 0-2

De partij tussen Elle en Kor was de langste van de avond, maar halverwege had Elle de partij al in zijn voordeel kunnen en moeten beslissen. Kor schoof een schijf op en leek pardoes drie schijven cadeau te geven, maar Elle zag de meerslag over het hoofd en sloeg slechts één schijf. Dit zorgde voor de nodige commotie onder de aanwezigen.
Kor was wakker geschud en extra alert en wist dit, ondanks de tijdnood, tot de laatste zet vol te houden waar Elle in een vangstelling liep en de kampioen van afgelopen seizoen alsnog victorie kraaide.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda