Sport

Veel animo voor Trail Dwingelderveld

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag organiseerde Run Forest Run voor de tweede keer de Dwingelderveld Trail. Nu in februari en dat had een positieve uitwerking op het deelnemersveld want er stonden totaal 520 deelnemers aan de start voor de verschillende afstanden. Dat waren er 300 meer dan bij de eerste editie dus en ook goed voor de sponsoring van Natuurmonumenten, die nu 1300 euro ontvingen van SportT4Nature. Dit geld zou worden besteed aan vernieuwing van de schaapskooi Achter ?t Zaand bij Lhee.

De lopers konden 14, 21 of 36 kilometer lopen. Opmerkelijk was dat slechts twintig procent van de deelnemers uit Drenthe zelf kwamen, een duidelijk teken van toename aan populariteit van het trailrunnen. Na een koud begin van de ochtend kon Winfried Bats vanaf half elf de eerste groep trailers van start laten gaan voor de langste afstand. Herman Geritz uit Midlum mocht vijf minuten later starten voor de langste afstand en dorpsgenoten Feikje en Eddy Brouwer weer iets later voor de 14 en 21 kilometer. Men hanteerde deze manier van starten om opstoppingen op het parcours te voorkomen.
De vorige trail bij Appelscha was kletsnat geweest en nu zou het iets beter moeten zijn. Dit was inderdaad zo maar toch kregen met name de trailers op de langste afstand nog te maken met grote waterpartijen waar men alleen maar dwars doorheen kon. Dat water was ijskoud en dus even niet prettig voor de spieren.
Herman had na zijn trail in Limburg even rustig aan gedaan want dit was weer een pittige afstand maar daar keek hij niet tegen op. De lopers kregen een fantastisch mooi parcours te lopen, het Dwingelderveld en het Koelevaartseveen zijn werkelijk prachtige natuurgebieden waar je de ogen uitkijkt. Men staat ervan te kijken hoeveel waterpartijen daar liggen, die nu extra mooi leken door een dun laagje ijs die er deels op lag.
Prachtige vergezichten, mooie singletracks en een stuk veengebied waar men over een steigerconstructie moest lopen kwamen de trailers op hun weg. De laatste kilometers waren met name pittig door het vele klimmen en dalen over het parcours. Herman wist zijn 36 kilometer prima te volbrengen in een tijd van 3.35.08. Goed gelopen maar hij had wel zware benen door het pittige laatste stuk. Feikje liep de 14 kilometer in een tijd van 1.46.58 en Eddy de 21 kilometer in 2.25.36. Zij hadden genoten van het mooie parcours. De bewegwijzering en verzorging waren weer top geregeld en zo kon iedereen tevreden zijn.
Herman zal komende zaterdag zijn volgende trail lopen op Texel, dan weer een heel ander gebied met veel strand en duinen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda