Voetbal

Valse start rechtzetten

Door Jeroen Pietersma
De eerste competitiewedstrijd van dit grillig verlopen voetbalseizoen 2015/2016 was tegen de tegenstander van aanstaande zaterdag. In en tegen Nijland kan Zeerobben de valse start ongedaan maken, immers thuis werd met 0-1 verrassend verloren. Hoewel Zeerobben beduidend beter was dan zijn opponent, lukte het niet een bres te schieten in de verdediging van Nijland.

Je zou kunnen zeggen, dat de Harlingers in het eerste duel de kans op het kampioenschap verspeelden. Onzin natuurlijk, want er volgden nog vele confrontaties, waarin de groen-wit formatie uitstekend speelden. Maar na het bekend maken van het vertrek van een aantal spelers en ook van de trainer leek de klad er in te zijn gekomen. Dure punten werden verspeeld en Zeerobben leek het spoor bijster. 

Gelukkig vond in de wedstrijd tegen Broekster Boys van afgelopen zaterdag een voorzichtig herstel plaats. En dat geeft de hoop op een goed vervolg van de competitie. Alhoewel de kans klein geacht wordt, is het nog zeker mogelijk om voor de eerste prijs te gaan. Zelf mag Zeerobben geen steken meer laten vallen en VEV’67 moet in de twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk CVVO en Zwaagwesteinde tegen een verliespartij oplopen. In dat droomscenario kan de equipe van trainer Schotanus een beslissingswedstrijd afdwingen door ook de laatste thuiswedstrijd tegen VEV’67 te winnen. Debutant Zuidhorn is ook nog kandidaat voor het kampioenschap, zij zullen dan ook geen puntenverlies mogen lijden.
Voorlopig is de aandacht gericht op de wedstrijd van zaterdag tegen Nijland. Zij hebben een uitstekend seizoen gedraaid en zullen in de middenmoot eindigen. Ze spelen nergens anders voor dan de sportieve plicht en zij kunnen het Zeerobben moeilijk genoeg maken, gezien de thuiswedstrijd. Winst is noodzaak om de druk op de koploper te blijven houden. We hopen en rekenen op CVVO om de Friese eer in de Friese tweede klasse I hoog te houden, want met recht werd opgemerkt, dat twee Groninger ploegen de Friezen hebben afgetroefd met de eerste en tweede plek tot nu toe. We kijken reikhalzend uit naar komende zaterdag en verwachten veel meegereisde supporters uit Harlingen.

Programma zaterdag 30 april:
Broekster Boys - ONT
Hardegarijp - Be Quick Dokkum
Heerenveense Boys - Wâlde De
Nijland - Zeerobben
VEV '67 - CVVO
VVI - Zuidhorn
Zwaagwesteinde - Fean '58 't

|Doorsturen

Buienradar



Agenda