Voetbal

Valentijnstoernooi bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zeerobben heeft er weer een aansprekende activiteit bij. Dit keer kwam het initiatief echter uit een heel andere hoek dan verwacht en dat maakt dit evenement toch wel weer heel bijzonder. Uit de hoek van de ouders van Zeerobben E1 kwam het idee om een zaalvoetbaltoernooi te organiseren. Omdat niet alle faciliteiten hiervoor aanwezig waren werd er uitgeweken naar het complex van de club. Het moest een aansprekend toernooi worden met teams die uitkomen in de hoofdklasse. Dit vanwege het feit dat E1 zelf is gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dit is gelukt en ook de naam was snel gevonden. Valentijn komt van Vlieland en speelt in E1 en het toernooi wordt op 14 februari gespeeld dus: Het Valentijnstoernooi.

E1 is ongeslagen najaarskampioen geworden en is gepromoveerd naar de hoofdklasse. Daar zullen ze tegenstanders van een ander kaliber treffen. Onder nog meer weerstand voetballen zal deze jonge talenten alleen maar beter maken. Ter voorbereiding op deze zware voorjaarscompetitie heeft de organisatie allemaal hoofdklassers naar het Oostersportpark weten te lokken. Deelnemende teams zijn: ONS Boso Sneek, Frisia, Franeker, Lelystad, Akkrum en Zeerobben.

Het toernooi zal volgens het nieuwe 9 x 9 spelsysteem gespeeld worden. Een nieuw innovatief speelsysteem van de KNVB. Zeerobben gaat hiermee experimenteren. Er zal niet meer op een half speelveld gespeeld worden maar van 16 meterlijn tot 16 meterlijn. Daarnaast zijn er nog tal van aanpassingen die het jeugdvoetbal ten goede moeten komen.
Er zal gespeeld worden op twee velden en de eerste wedstrijd begint om 9.30 uur. Na afloop van de laatste wedstrijd zal de prijsuitreiking zo rond 12.15 uur in de Robbenplaat plaats vinden.

De organisatie hoopt op goed weer. Met sneeuw op de velden mag er niet gespeeld worden en met ijzel is het niet vertrouwd om de reis naar Harlingen te maken. Daarom zal er morgen (11 februari) gekeken worden hoe de weersvoorspelling er voor zaterdag uit ziet en zal er definitief een beslissing genomen worden. Met daarnaast nog de snertloop op het Oostersportpark voor de overige pupillen zal het weer een drukke en gezellige ochtend worden op de Robbenplaat. Het Valentijnstoernooi is mede mogelijk gemaakt door Emma’s Kapsalon (Vlieland), Arends Scheepvaartbedrijf, Hotel Zeezicht, Aannemingsbedrijf Kieftenburg Boomsma B.V., ZWF Ontwerp en supermarkt PLUS.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda