Voetbal

Uruguay winterkampioen Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
Er is al veel gezegd en geschreven over de Waddenrobkes maar afgelopen donderdag bleek maar weer eens hoe succesvol deze jongste groep van Zeerobben is. Op jonge leeftijd zowel op het veld als in de zaal tegen leeftijdsgenootjes voetballen in een gelijkwaardige competitie waar het eigenlijk maar om ??n ding gaat: plezier in de sport. De formule is eigenlijk heel simpel maar o zo succesvol.

Afgelopen donderdag werden alweer de laatste wedstrijdjes gespeeld van de wintercompetitie voor de Waddenrobkes in de Waddenhal die op donderdag 26 november 2015 van start ging. Acht donderdagen werd er gestreden om de winterbokaal. Voor velen de eerste kennismaking met het zaalvoetbal. Op drie kleine veldjes werd er elke donderdagmiddag een uur gespeeld. Ouders en overige familieleden hadden vanaf de tribunes een mooi overzicht van het geheel.
Zeven teams deden er mee aan deze competitie die uiteindelijk door Uruguay gewonnen werd met bondscoach Erik de Boer en de spelers Quinthen de Boer, Leon Schuyl en Ramiro van Hoolwerff. Zij waren een meer dan terechte kampioen. De strijd om de tweede plaats was spannend tot aan de laatste wedstrijd van het toernooi. Zowel Brazilië als Kroatië waren nog kanshebber. Maar het was uiteindelijk Brazilië met coach Peter Boskma en met de spelers Jurre Boskma, Jesper Himat en Jayden Opdam die de zilveren medaille veroverden. De derde plaats was voor Kroatië, Argentinië, Nederland, Engeland en Ierland. Voor hen was er natuurlijk na afloop ook een mooie medaille. Organisator Elina Brouwer kon dan ook niet meer dan zeer tevreden zijn na deze acht wedstrijddagen. De opkomst was elke week super en de support van ouders en opa’s en oma’s was enorm.

Na de landencompetitie in het najaar en de wintercompetitie in december en januari is er nu even een korte pauze voor de Waddenrobkes. Even bijkomen en nagenieten van alles. Maar niet voor heel lang want op 17 februari staat de eerste training alweer op het programma. Vanaf die datum zal er weer elke woensdag (als het weer het toelaat) van 17.00 tot 18.00 uur getraind worden op het Oostersportpark en gaan de trainers weer verder met het enthousiasmeren van de kinderen en ze de basistechnieken van het voetbal proberen bij te brengen.

De landencompetitie dit voorjaar gaat, zoals het nu lijkt, na de voorjaarsvakantie op zaterdag 5 maart weer beginnen. Afhankelijk ook weer van de weersomstandigheden. Elke zaterdagochtend om 9.00 uur gaat de landencompetitie dan weer verder.

Zeerobben biedt de Waddenrobkes de gelegenheid om straks een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de training en eens een keer mee te doen. Want na het halen van het zwemdiploma is voetballen bij de Waddenrobkes een logisch en succesvol vervolg.

Het wordt ongetwijfeld weer een prachtig voorjaar voor de Waddenrobkes van Zeerobben. Voor meer info: Elina Brouwer: 06-52086558 of Postmus7@hotmail.com.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda