Sport

Tweede ronde 60+ Copini kaatsen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Iesi Brandsma kaatste samen met nieuwkomer Frans Alberda tegen Klaas Kloosterman, Douwe Broersma en Henk Bleeker. Iesi moest weer even wennen aan de wind hij sloeg 3 buiten en toen Henk Bleeker een kaats voorbij sloeg was het eerste eerst voor zijn partuur.

Met een snoekduuk pakte Henkie Bleeker de eerste 2 punten in het 2e eerst en was ie meteen sien rugklachten kwiet. Door knap opslagwerk van Douwe Broersma pakten ze ook het tweede bordje. Maar toen begon Frans Alberda op te slaan as een raket hij sloeg sien teugenstanders om. De achterstand werd dan ook snel omgebogen naar een 3 om 2 voorsprong. Pech had Klaas Kloosterman op de stand 2 om 3 en 6-6 toen sloeg hij de bal net voor. In plaats van 3-3 werd het nu 2 om 4 eersten voor partuur Alberda. Dit was meteen de genadeslag voor Bleeker c.s. helemaal omdat Iesi Brandsma inmiddels ook het ritme had te pakken. De opslag won in deze partij bij de stand 5 om 2 en 0-6 viel hier het einde.

Piet, Kuiken, Jan Kwast en Albert Dijkstra moesten aan treden tegen Jan Porkey van der Heide, Wiebe van Dijk en Piet Stellingwerf. En dit werd een spannende partij, bij stand 2 om 3 en 4-6 pakten partuur Porkey het eerst dus werd het 2 om 4. Het werd 6-6 van Dijk gaf de bal achterin aan Piet Kuiken die raakte de bal niet goed. Jan Porkey dook as de stervende zwaan naar de bal hij lag voor de kaats maar helaas ging ut balsje net onder sien olympische billug deur 3 om 4 dus in plaats van 2 om 5.

Albert Dijkstra, die vorige week nog niet een bal raakte, had sien soepelheid weer terug. Hij sloeg best op en maakte dikke kaatsen. Ze gingen er op en er over en kwamen 5 om 4 en 6-4 voor. Partuur Porkey kon de kaats niet passeren en won Partuur Albert Dijkstra de partij. De derde partij ging tussen Gerrit de Vries, Geert Voogd en Wiebe Dijkstra tegen Rick Vlieger, Teake Koster en Tommie Zuiderhof. Ook dit werd een redelijk spannende partij waarin die klokkedief Gerrit de Vries liet zien dat hij nog gemakkelijk boven kan.

Maar het was wel wat ouwe Pieter Helfrich vroeger zei, ut is net een klok hij slaat maar een keer in ut uur. Wiebe Dijkstra toonde zich een kracht mens deur met de blote klauw te slaan. Het partuur van Rick Vlieger waren niet echt in vorm en misschien begrepen ze elkaar wel niet goed. Het werd uiteindelijk 5 om 3 en 6-4 en op die stand besliste partuur Gerrit de Vries c.s. de partij.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda