Sport

Tweede hockeyveld HMHC in de maak

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De Harlinger Mixed Hockeyclub kan met een gerust hart de toekomst tegemoet zien. Na een lange periode van plezierig en constructief overleg tussen de HMHC en gemeente Harlingen komt er een verbeterde, compacte hockeyaccommodatie op het Balkland. Er komt een tweede zand-ingestrooid kunstgrasveld parallel aan het huidige nieuwe kunstgrasveld.

Daarmee kan de huidige kantine, met een uitbreiding van het aantal kleedkamers, op de huidige locatie aan de Westerzeedijk blijven bestaan waarbij de HMHC door zelfwerkzaamheid en eigen inspanningen een aanmerkelijk deel van de investering daarin voor haar rekening neemt. De aanbestedingen voor het nieuwe veld zullen binnenkort plaatsvinden en men verwacht binnen een aantal weken met de voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe veld te kunnen beginnen.

Het huidige voetbalveld zal hiervoor eerst voor een deel worden uitgegraven en vervolgens met een laag zand worden ‘voorbelast’. Daarna kan men kan overgaan tot de aanleg van het nieuw veld. Het voorbelasten zal een half tot driekwart jaar duren, wat betekent dat de HMHC in 2016 over het nieuwe veld zal kunnen beschikken. Ondertussen gaat de HMHC aan de slag met het uitbreiden van de kantine en kleedkamers, zodat met ingang van volgend jaar de club een accommodatie heeft die geschikt is om het groeiende aantal leden in de toekomst te kunnen faciliteren.

Wat er met de rest van het Balkland gebeurt, is nog niet duidelijk. Het is een goed bruikbare strook grond, waar recreatie-ondernemers aan de slag kunnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda