Voetbal

Tweede editie voetbalacademie groot succes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen vrijdag was het een drukte van jewelste op het sportpark van fc Harlingen. Heel veel jeugd genoot van hun laatste les van de voetbalacademie Harlingen. Op vrijdag trainden 37 gevorderden, de jeugd die ook al bij de eerste editie van de voetbalacademie meedeed. Op zondag trainden de 36 beginners. Bij deze laatste training werden beide groepen samengevoegd.

Er was weer een leuk programma neergezet voor deze twee groepen, die rouleerden over twee velden. Elke groep begon bij zijn eigen trainers en schoof vervolgens steeds een plekje door, waarbij leuke partijtjes werden gespeeld met elke keer andere regels en obstakels. Elke groep had ook deze laatste training steeds een rondje snelheidsmeter en het goalgatendoek op het programma. Na afloop waren alle deelnemers moe en voldaan. Elke deelnemer kreeg zijn diploma uitgereikt door hun trainers. De trainers werden bedankt met een overheerlijke taart met het logo van de voetbalacademie Harlingen.
De voetbalacademie werd mede mogelijk gemaakt door Bakker Elsinga, Aalders Timmerwerken, Zuurmond Glas Harlingen en Schildersbedrijf R. De Jong. Geestelijk vader van het project Voetbalacademie Harlingen is hoofdtrainer Jaap de Jong, die vrijdag en zondag door acht tot tien trainers geassisteerd werd. Dit was de tweede editie van de Voetbalacademie Harlingen. Deze tweede keer was het aantal deelnemers verdubbeld en mag het wederom een groot succes genoemd worden. Ook leden van andere voetbalverenigingen waren deze editie weer van de partij. Bij de jeugdige voetballers is een duidelijke vooruitgang te zien. Er werd bij de beginners getraind op techniek, dribbelen, drijven met de bal, kappen, draaien, schijnbewegingen, stoppen en meenemen. Voorts wordt het samenspel geoefend bij partijtjes. De gevorderden trainden vooral op balcontrole, balverplaatsing, passen/trappen en schijnbewegingen, waarbij ze naast verschillende overstappen de oefeningen ‘Jaap’en ‘Ralf’ moesten leren.
Leuk om te zien was dat de jeugd deze vaardigheden buiten de lessen van de voetbalacademie ook vaak aan het oefenen waren. Er wordt in kleine groepjes les gegeven, zodat iedere deelnemer voldoende individuele aandacht krijgt om zich te ontwikkelen. Voor elke training werd er gezamenlijk gegeten door deelnemers en trainers. De ouders van de deelnemers kregen eveneens een warm welkom met cake, broodjes en koffie. Veel ouders waren aanwezig om de verrichtingen van hun kinderen gade te slaan. Op moederdag werden de moeders zelfs verrast met een overheerlijk en luxe ontbijt.
Waar de voetbalacademie Harlingen groot in is is de aandacht die er voor elk kind is. Er zijn kleine groepjes, waarin de nieuwe technieken worden geoefend. Soms heeft een deelnemer even een een-op-eenbegeleiding nodig en daar is ruimte voor. De steekwoorden van de voetbalacademie techniek, talent en plezier kwamen weer volop tot uiting aan de glunderende gezichtjes van de kinderen te zien. Achter de schermen van de voetbalacademie zijn veel mensen aan het werk die zeer zeker een pluim verdienen. Dit begint bij het bezorgen van het brood, het rangschikken van de tafels voor elke groep, smeren van de broodjes en natuurlijk de trainers die zeer enthousiast met de jeugd aan het werk is.

Al een aantal dagen loopt het weer storm met aanmeldingen voor de nieuwe editie van de Voetbalacademie Harlingen, die gaat starten in september 2015. Men kan zich weer opgeven en een aanmeldingsformulier aanvragen bij va@fc-harlingen.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda