Sport

Twee turnsters V & K De Stenen Man schitteren op halve finale NK

Door Jeroen Pietersma
ROTTERDAM - Senna de With (niveau N2, 9 jaar) en Esther de Jong (niveau N2, 12/13 jaar) turnden op zondag 6 april hun halve finale. Het niveau was ontzettend hoog en het verschil ging dan ook maar om honderdsten en tienden.

Senna was wel wat gespannen maar heeft erg goed geturnd. Spannend vond ze het onderdeel sprong en ze heeft, hoewel ze er tijdnes het inturnen niet overheen ging, toch een overslag laten zien. Ze wilde ervoor gaan. Haar tweede sprong was de ‘arabier kaats’ vanuit een soort springplank/trampo en ook dit deed ze erg strak. Rek/brug deed ze super, erg hoog gezwaaid en zeer netjes ook. Op ‘Vloer’ deed ze een goede bonusoefening en kreeg ze extra punten. Op de balk was het spannend en helaas viel Senna van de balk af. Ze heeft een super wedstrijd geturnd. Zo jong en al zo ver gekomen. Heel erg knap.

Esther de Jong zat in de derde wedstrijd en was er dan ook helemaal klaar voor. Ze wilde door naar het NK en in ieder geval één toestel finale. Dat is haar goed gelukt. Esther werd eerste op het toestel ‘brug’ en daarom mag ze gaan strijden voor de gouden medaille en ze kan op dit toestel Nederlands kampioen worden. Esther deed de balk ook erg netjes maar viel er helaas een keer van af. Dit kost wel een hele punt dus moet je op de andere toestellen nog harder werken om meer punten te blijven scoren wil je door naar de finale. ‘Sprong’ deed ze goed en ze is voor de finale NK een nieuwe sprong aan het trainen die veel punten waard is, maar zeer moeilijk is. ‘Vloer’ deed ze strak op muziek maar het was niet genoeg voor de finale. Eshter heeft als zesde geplaatst voor de meerkampfinale NK in Hoofddorp op 14 en 15 juni.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda