Sport

Twee podiumplaatsen in geslaagde thuiswedstrijd V&K-Stenen Man

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag vond in de Waddenhal de tweede competitiewedstrijd dames turnen regio Noord eerste en tweede divisie plaats. De organisatie van lokale wedstrijden is afhankelijk van clubs die een dergelijke wedstrijd kunnen en willen organiseren. Vaak worden deze competities georganiseerd door de grotere clubs.

In Noord Nederland zijn maar weinig gymverenigingen die dit op zich willen nemen. Het komt daarom regelmatig voor dat wedstrijden worden afgelast zoals onlangs in de provincie Drenthe nog het geval was. Ook voor V&K-Stenen Man was afgelopen zaterdag een hele klus. De toestellen werden grotendeels uit het Vierkant verplaatst naar de Waddenhal. Met behulp van een grote groep vrijwilligers is dit fantastisch verlopen. Een compliment voor alle mankracht die ervoor heeft gezorgd dat al het materiaal op tijd in de Waddenhal aanwezig was. Ook dankzij de ondersteuning van Steemar die het bedrijfsvrachtwagentje belangeloos ter beschikking heeft gesteld.

Zaterdag was het vroeg uit de veren voor alle andere vrijwilligers die meehielpen tijdens het evenement. Catering, jurymeisjes en begeleiding, muziekteam, infodeskmedewerkers, allemaal stonden ze om half acht paraat om deze dag in goede banen te leiden.
Wethouder Harry Boon opende samen met presentator en het hoofd van de jury Erik Boonstra de wedstrijden. Ook de middagploeg vrijwilligers stond op tijd in de startblokken. In een relaxte sfeer konden alle turnsters van de regio Noord op deze manier hun wedstrijd turnen. De wedstrijdleiding van de KNGU was zeer te spreken over de goede organisatie. V&K bedankt de sponsoren en de mensen die hier deel van.
Er deden zes turnsters van V&K-Stenen Man mee aan deze competitiewedstrijd. In de tweede ronde turnden Berber Koornstra en Ester de Jong een goede wedstrijd. Berber eindigde, met de hoogste score van deze wedstrijd op sprong en vloer, op een zesde plaats. Ester turnde een uitstekende brugoefening (hoogste score) en belandde daarmee in totaal op de achtste plek. Prima gedaan allebei. In wedstrijd drie mochten Emma Petersen, Feline Kingma, Senna de With en Chantal Hietkamp aan de bak. Emma turnde een keurige wedstrijd. Ze had nog wat last van een enkelblessure en daardoor kon ze niet helemaal uit de wedstrijd halen wat erin zit. Ze eindigde op de dertiende plek. Feline moest haar vloeroefening laten schieten door een lichte polsblessure. Ze herpakte zich prima op de andere toestellen en eindigde op de vijftiende plek. Senna de With had een keurige start op vloer en ging toen helemaal los. Ze eindigde als eerste op sprong en ook de balkoefening, toch altijd een lastig toestel, verliep bijna vlekkeloos en zonder vallen. Daardoor mocht ze na de wedstrijd het goud in ontvangst nemen. Chantal eindigde in de deze wedstrijd dankzij een heel goede brugoefening en een sterke balkuitvoering op de tweede plek, zilver. Zij kreeg ook nog een de derde prijs, een bronzen beker, voor de twee competitiewedstrijden van dit jaar. Fantastisch dat, zeker in een thuiswedstrijd, het podium wordt behaald.
Na afloop van de wedstrijd is een groep vrijwilligers nog een aantal uren in actie geweest om de boel weer op zijn plek te krijgen. Rond een uur of tien stond alles weer op de juiste plek. V&K-Stenen Man kan terugblikken op een geslaagde wedstijddag.
Ook gymmen of turnen bij V&K-Stenen man, vraag om de mogelijkheden via info@venk-stenenman.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda