Sport

Twee keer podium voor Teatse Tichelaar

Door Jeroen Pietersma
Vorig jaar werd door de Doornse survivalvereniging ?Hang on? een eerste survivalwedstrijd georganiseerd. Zowel voor wedstrijd- als voor recreatieve deelnemers. De wedstrijd was een pilot, een uitprobeer wedstrijd, om zowel de organisatie als de survivalbond te laten zien dat men een dergelijk evenement kon laten plaatsvinden. Dat ging toen prima. Door de uitstekende organisatie en het prachtige parkoers met vakkundig gebouwde hindernissen, mocht men dit jaar de offici?le wedstrijden organiseren in alle categorie?n. Dat kan niet in ??n dag, dus waren er op zaterdag en zondag wedstrijden in de diverse klassen.

Op zaterdag was onder andere de BSC klasse aan de beurt waarin Teatse Tichelaar uitkomt. Hij had hier vorig jaar ook deelgenomen en wist wel een beetje wat hem te wachten stond. Een pittig parkoers over acht kilometer met dik veertig hindernissen waaronder een paar zware combinaties. Teatse startte in de derde startgroep, aangezien er met kleine groepjes werd gewerkt. Zo werd voorkomen dat er te veel opstoppingen zouden komen. Na een rustige start wist Teatse zich vooral via de combi’s steeds verder naar voren op te werken.
Het prachtige parkoers liep voor een groot gedeelte door de bossen rond Doorn. Een paar kilometer voor de finish moest op het trainingsterrein van de vereniging nog even flink op de tanden worden gebeten. Bij het boogschieten maakte Teatse een fout waardoor hij onnodig tijd verloor. Bij het laatste loopstuk naar de finish werd nog even flink gas gegeven en wist Teatse toch nog veel tijd goed te maken. Dat resulteerde in een prima achttiende plaats (van de 187 deelnemers) overall in 1 uur 7.33. Daarmee was hij tevens derde in de veteranenklasse. In Doorn had men echter ook een veteranen H50+ prijsuitreiking. Daarin was Teatse tweede en mocht hij dus tweemaal op het podium plaats nemen. Een klasse prestatie. Volgende wedstrijd is in Dinxperlo op 20 december.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda