Voetbal

Twee kampioenen ontmoeten elkaar in Groningen

Door Jeroen Pietersma
Maar wel kampioen van de tweede klasse I en J van seizoen 2106/2017. Dus nu meedraaien in de eerste klasse E. Tot op heden gaat dat Zeerobben beter af dan vv Groningen gezien de stand op de ranglijst.

Groningen rode lantaarndrager en Zeerobben op een keurige vierde plek. Toch heeft dit Groningen ondanks verlies, een aantal prima partijen gevoetbald. Alleen van koploper Drachtster Boys werd thuis met 0-4 verloren. De andere twee thuiswedstrijden eindigden in een gelijkspel, daarmee zijn ook meteen de twee punten verklaard. Met deze gegevens zal ook trainer Postma rekening gaan houden.

Vv Groningen is voor de Harlingers een onbekende tegenstander. Vanuit de lagere regionen van het zaterdag-amateurvoetbal is vv Groningen als een komeet omhoog geschoten. Acht jaar geleden bivakkeerden ze nog in de zesde klasse en vorig jaar met afstand eerste in de tweede klasse J. Als verenigingen verschillen beide opponenten van zaterdag hemelsbreed. Waar Zeerobben bekend staat om zijn goede jeugdopleiding, daar moet vv Groningen deze ontberen. Met twee zaterdag en twee zondag teams, een 35+team en een damesteam steekt dat schril af tegen de 600 spelende leden van de Groenwitten.
Zeerobben heeft te kampen met een blessuregolf. Dus zal de staf moeten puzzelen om het juiste concept neer te zetten tegen een getergde tegenstander. Voldoende kwaliteit maar zet ze maar eens goed neer. We hopen, dat vele supporters de weg naar “het Sportpark Het Noorden” in Groningen weet te vinden.

Voor de snelle beslissers is het mogelijk om met de bus mee te reizen. Aanmelden bij Wiebe Attema 0653677208 op basis van Vol = Vol. Vertrek bus 12.00 uur van de Robbenplaat terug rond 18.30 uur. Vv Groningen-Zeerobben, aanvang: 14.30 uur.

Programma zaterdag 18 november:
Blauw Wit ‘34 - VEV ‘67
VV Buitenpost - CVV Oranje Nassau G
VV Gorecht - d’Olde Veste ‘54
VV Groningen - Zeerobben
VV Noordscheschut - VV Balk
PKC ‘83 - Be Quick Dokkum
VV Winsum - Drachtster Boys

|Doorsturen

Buienradar



Agenda