Sport

Turnwedstrijd Regio Noord in de Waddenhal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op zaterdag 10 december is de Waddenhal de gehele dag wederom gevuld met turnactiviteit. De KNGU-Noord organiseert in samenwerking met V&k-Stenen Man een turncompetitie wedstrijd voor dames van de regio Noord. Deelneemster in alle leeftijdscategorie?n doen mee.

Alle turnsters komen uit de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Het organiseren van een wedstrijd als deze heeft wel wat voeten in de aarde. Waar bij landelijke wedstrijden de toestellen compleet geleverd worden door de KNGU, moeten nu alle toestellen door de vereniging zelf geleverd worden. Omdat V&K-Stenen man op diverse locaties lesgeeft, moeten alle toestellen verplaatst worden naar de Waddenhal.

Met een grote groep vrijwilligers is de club vanmiddag en vanavond al in de weer om materiaal te verplaatsen. Hiervoor mag het vrachtwagentje van Steemar gebruikt worden. Er wordt ook nog een aantal toestellen gehuurd van de turnclub uit Makkum. Niet alleen toestellen, maar ook tafels, stoelen, geluidsapparatuur en de nodige materialen voor de catering moeten naar de Waddenhal gebracht worden; een hele klus.?
De wens van V&K een vaste plek te krijgen voor deze sport bij de Waddenhal komt op deze momenten extra naar boven drijven. Het organiseren van evenementen voor gym en turnen is dan een stuk eenvoudiger.

Zaterdag begint de wedstrijd al om 8.00 uur. Een 25-tal juryleden zorgt voor deskundige beoordeling van de oefeningen. De juryleden komen uit alle hoeken van Noord Nederland. Een cateringcommissie verzorgt voor de mensen een warme maaltijd en een broodtafel. De broodtafel wordt gesponsord door Albert Heijn Harlingen.
De wedstrijd van zaterdag telt mee voor het Fries Kampioenschap en de doorstroming naar de landelijke wedstrijden. Bovendien kunnen alle turnster hun plek in de toestelfinales Noord zien te bemachtigen. Die vindt medio 2018 plaats in Vries. Zaterdag in deze competitiewedstrijd doen zes turnsters van V&K-Stenen Man mee: Ester en Berber turnen in wedstrijd 2, van 12.30 tot 15.00 uur. Feline, Senna, Emma en Chantal doe mee in wedstrijd drie, de laatste wedstrijd van 15.30 tot ongeveer 18.45 uur. De toegang is gratis, dus een mooie kans om even te komen kijken wat er zoal rond de turnsport gebeurt. En natuurlijk de Harlinger deelneemsters aan te moedigen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda