Sport

Turncompetitie Noord Assen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd Noord in Assen turnen dames eerste en tweede divisie. Vanuit V&K-Stenen Man deden zes turnsters mee aan deze wedstrijd. Voor de drie Noordelijke provincies staan elk jaar drie competitiewedstrijden op het programma.

Deze eerste wedstrijd telt nog niet mee voor de doorstroming naar de landelijke wedstrijden. Het biedt wel de mogelijkheid tot plaatsing voor de toestelfinales Noord in juni 2017. Deze wedstrijd was dus een mooie kans voor de turnsters om te bekijken hoever ze zijn in vergelijking met de andere dames in het wedstrijdveld en om een plaatsje te verschalken voor de toestelfinales Noord. Het toernooi bestaat uit drie rondes met elk twee wedstrijdbanen. Je turnt op leeftijd en niveau. 

De tweede wedstrijd van de dag was de wedstrijd van Esther de Jong en Berber Koornstra. Zij vallen allebei in de categorie ‘junior’. Esther turnde in haar wedstrijd een uitstekende balkoefening (gedeelde vierde plek) maar liet op de andere drie toestellen wat punten liggen. Dit leverde haar uiteindelijk wel een keurige zesde plaats op. Berber excelleerde op haar beste toestel sprong (tweede plaats in de ranglijst) maar kon met name op de balk niet laten zien wat ze werkelijk in haar mars heeft. Een vierde plaats was het resultaat. Het was de middag van de vierde plaatsen, want dit overkwam een wedstrijdronde later nog tweetal turnsters van V&K-Stenen Man.
In ronde drie was het ook erg spannend. Dat spanning er soms voor kan zorgen dat niet alles naar wens gaat overkwam Feline Kingma op de balk. Dan moet je jezelf goed herpakken en dat deed ze prima. Vooral haar sprong ging erg goed. Met een score van ruim boven de dertien punten doe je het gewoon erg goed op een toestel. Emma Petersen kon vanwege een herstellende enkelblessure alleen het toestel brug doen. Ze deed dan ook niet mee voor een podiumprijs. Zij krijgt haar herkansing de volgende wedstrijd. Senna de With presteerde prima. Haar balkoefening met een score van 14.350 was op een haar na perfect (nummer één in de lijst). Ook de andere toestellen gingen goed (sprong en brug derde plek). Helaas zorgde een fout tijdens de vloeroefening voor aftrek in punten. Zonder deze fout had ze ruim eerste geworden, maar dit maakt de turnsport nou net zo spannend. Ook een vierde plaats voor haar in deze wedstrijd.
In de andere baan liet Chantal Hietkamp zich van haar beste kant zien. Een keurige brug- en balkoefening leken haar een podiumplaats te bezorgen. Maar ze eindigde toch nipt op de vierde plaats. Wederom een klasse wedstrijd.

De volgende competitiewedstrijd is in Harlingen. Op 10 december vanaf 8.00 uur tot ’s avond een uur of zeven staat de Waddenhal weer bol van de turnsters en hun familie. Iedereen is van harte welkom dit te komen bekijken. De entree is gratis. Mensen die vrijwillig willen helpen deze dag (overdag tijdens de wedstrijd voor catering, EHBO, hand en spandiensten en dergelijke) en vrijdagavond en zaterdagavond voor opbouw en afbraak, kunnen zich aanmelden via info@venk-stenenman.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda