Toppers van u16-1

Afgelopen zaterdag speelden de jongens u16-1 van de Green Lions tegen de nummer vier uit de competitie BV Leeuwarden 2. Van tevoren benoemde coach Manon dat winnen belangrijk was om de gezamenlijke eerste plek met Dyna en de kans op het kampioenschap te behouden. Er lag dus enige druk op.

Het eerste kwart begon een beetje slapjes. De aanval liep rommelig en bij de verdediging werd de helpside een beetje vergeten. Na een paar minuten was de stand gelijk, een time-out van de Lions moest hier verandering in brengen. Dit wierp zijn vruchten af. De aanval werd beter opgezet en er werden met name goede screens gezet door Caelian.

Het tweede kwart was een genot om naar te kijken. Er was een enorm goed samenspel. Vooral Rutger en Remco deden mooie gives and go's met mooie scores als resultaat. De verdediging stond scherper, alleen het happen is nog een verbeterpuntje.
Na even rust en warmlopen aan de andere kant begon het derde kwart. Dit was het kwart voor Collin. Hij liet Leeuwarden even zien wat hij kan en scoorde er zowel inside als outside op los. Timmo (bankspeler van u16-2 en vervanger van geblesseerde Yael) mocht hier ook laten zien dat hij niet bang is en trainingen met u16-1 zijn resultaat laten zien. Als klap op de vuurpijl scoorde Rutger ook nog een verre driepunter (bijna middenlijn) in de zoemer.
Het laatste kwart, hier was het doel om de winst niet weg te geven want ze waren er nog niet. Dit had Roelof goed in zijn oren geknoopt en was fel aan het verdedigen. Ook vaste bankspeler David liet nog even zien waarom hij graag meespeelde in dit team. Mooi samenspel met mooie makkelijke scores. De wedstrijd werd gewonnen met 66-49.
Na het handjes schudden met de tegenstander had coach Manon nog een verrassing voor de jongens. De jongens waren al kampioen. Woehoe. Geen druk of kampioenschapswedstrijd meer. De blikken zeiden genoeg, verbazing maar blijheid. De families waren stiekem ingelicht en vandaar dat de tribune goed vol zat om deze toppers te eren.