Voetbal

Topper zondag eerste klas Bergum op bezoek

Door Jeroen Pietersma
Vorig jaar kwam Zeerobben tot de achtste finale, zij moest toen het onderspit delven tegen hoofdklasser Staphorst. Ook dit seizoen hopen de Harlingers ver te komen in dit prestigieuze bekertoernooi. De aansprekende tegenstander, in de tweede ronde bekertoernooi K.O. fase, van zaterdag Bergum wordt in deze doelstelling het eerste grote obstakel na de eenvoudige winst in en van Oldeholtpade.

In de competitie startten de Bergumers voortvarend en veroverden een toppositie in de eerste periode. De laatste twee wedstrijden gingen verloren, een lichte terugval was het gevolg. Toch zal het team van Jan Bruin, trainer en ex-topschutter van sc Cambuur, er alles aan gelegen zijn om een ronde verder te komen. In de eerste ronde trof Bergum ook al een tegenstander uit de zaterdagcompetitie, namelijk Rottevalle derde klasse B. Een nipte 3-4 overwinning bracht de equipe van naar de volgende ronde.

Zaterdag 19 november zal Zeerobben proberen ten koste van Bergum verder te bekeren. In de competitie laat het team van trainer Postma zien mee te kunnen draaien in de top van de tweede klasse I. Beschikt Zeerobben over voldoende kwaliteit en vechtlust om ook in de beker weer winst te pakken. U bent van harte welkom op het Oostersportpark om hiervan kennis te nemen. Let op de gewijzigde aanvangstijd van 17.00 uur.
Tweede ronde bekertoernooi K.O. fase: Zeerobben-Bergum, zaterdag 19 november op het Oostersportpark, aanvang 17.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda