Sport

Topper tussen Vrieswijk en De Vries onbeslist

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er kon afgelopen dinsdag in de Koegelbult weer een volledige speelronde worden afgewerkt. Vijf partijen stonden er weer op papier, waaronder de topper tussen Kor Vrieswijk en Koop de Vries.

Beide mannen zijn erg aan elkaar gewaagd en hielden elkaar de hele partij in evenwicht. Een puntendeling was dan ook het logische gevolg. Pieter Hijlkema nam het op tegen de dit seizoen prima spelende Joop Huizenga. Door een foutje van Joop kon Pieter voordeel behalen en met een dam op het bord kon hij de winst naar zich toe trekken. 

In de partij tussen Nico Poelsma en Dick Bekkema was laatstgenoemde een paar maten te groot en kon vrij snel een overwinning bijschrijven.
Marco Bekema deed goede zaken door verrassend, maar niet onverdiend, Klaas van Keimpema op een nederlaag te trakteren. Het was Klaas die kinderlijk eenvoudig een één-om-drie weggaf, waardoor Marco dam haalde en Klaas sportief opgaf.
Zijn broer Elle speelde andermaal tegen Rinze Postma en deze partij telt mee voor de zogenoemde verrassingscompetitie. Ook hierin zijn aan het einde van het seizoen prijzen te winnen. De partij eindigde overigens zonder winnaar.
Komende week in de tweede ronde van de provinciale competitie. Excelsior neemt het daarin aanstaande maandag op in en tegen Wolvega.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda