Topper tussen VEV ?67 en Zeerobben onbeslist

Een wedstrijd duurt negentig minuten plus blessuretijd en een Friese uitdrukking in de kaatserij luidt: ?Drie spul is ?t.? Kortom VEV?67 maakt alsnog in deze extra tijd de verdiende 2-2. En dat dit verdiend was, daarover waren vriend en ?vijand? het wel eens. Over de gehele wedstrijd had VEV ?67 het betere van het spel, ze gingen beter met de omstandigheden, het zware, sompige veld, om. Maar de vlag had er wel anders bij gehangen als Zeerobben de mogelijkheden in het eerste kwartier had benut.

Want juist in deze fase waren de bezoekers gelijkwaardig en scherper in de aanval. Dat resulteerde in een aantal kansen om vroeg op voorsprong te komen. Een snoeiharde corner van Dylan Drent scheerde laag langs een twintig paar benen. En paar minuten later tipte Keeper Klaas Kleiker een vrije trap net over de lat. Op weg naar de 0-1 werd Dylan Drent onderuit gehaald, binnen de lijnen, volgens de goed leidende Meiring. De toegekende penalty schoot de jongste van het veld, Patrick van der Veen, op de paal. De Harlingers kregen hierna via snelle counters alsnog een aantal mogelijkheden, maar of doelman Kleiker stond in de weg of de juiste richting ontbrak.

De rest van de eerste helft was voor VEV. Met twee levensgrote kansen, alleen voor keeper Jacob de Vries, kwam Zeerobben nog goed weg. Het onvermijdelijke gezien de druk van de thuisclub geschiedde dan ook. Marwin van Wijk scoorde in de kluts uit een corner de 1-0. VEV was de betere partij, maar wist dit in de resterende tijd tot de thee niet meer een doelpunt uit te drukken.

Een zelfde beeld was in het eerste kwartier van de tweede helft van toepassing. VEV hield de bal beter in de ploeg en wist daardoor voetballend oplossingen te vinden. Zeerobben daarentegen hanteerde met regelmaat de lange bal. Met het moeilijk bespeelbare veld was deze voor de groenwitten ongebruikelijke strijdwijze te billijken. Het leverde zelfs de gelijkmaker en de naar het leek winnende treffer op. De hardwerkende Patrick Amels werd aangespeeld in de diepte en in de vijftiende minuut worstelde hij zich het strafschopgebied binnen en werd binnen de beruchte lijnen gehaakt. Dit tweede buitenkansje liet Jordy Torenbeek niet onbenut. Onberispelijk deponeerde hij de gelijkmaker achter de doelman van VEV.

Met deze 1-1 kon de wedstrijd weer alle kanten uit. Met name in de passing ging er aan beide zijden veel mis. De kansen, die hierdoor ontstonden, bleven tot een kwartier voor het einde onbenut. Uit een diepte pass van Chekina Nzoko tastte een verdediger mis en David van der Pol maakte als spits zijn reputatie waar en liet Kleiker in de korte hoek kansloos. Deze 1-2 voorsprong leek Zeerobben over de eindstreep te trekken. Ondanks de druk van de thuisclub bleef het verdedigingsblok tot ver in de blessuretijd fier overeind. Een wanhoopvoorzet belandde bij de tweede paal en daar verscheen als een duiveltje uit een doosje invaller Marco Soeten en hij gleed de 2-2 in de touwen.

Wat tot de laatste seconde een gestolen driepunter leek te worden, veranderde dus in een voor de bezoekers zuur gelijkspel. Met het publiek als winnaar konden beide kampen zich wel vinden in deze puntendeling. De spanning in de top van de tweede klasse I neemt door de in de extra tijd tot stand gekomen winst van Broekster Boys alleen maar toe. Volgende week wacht in Harlingen een pittige tegenstander, Heerenveense Boys.
Zeerobben: Jacob de Vries, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Pim Bleichrodt, Albert Beuker, Marcel Visser, Patrick Amels, Allard Sym Sprenger, Dylan Dent (’60 Frank ten Hoeve), David van der Pol (’80 Kristian Feenstra)